8 september 2015 is een dag die (toenmalige) medewerkers van locatie VUmc niet snel zullen vergeten.  Nadat er een hoofdwaterleiding was gesprongen, stroomden miljoenen liters water de kelder van het ziekenhuis binnen. In de kelder bevond zich het ketelhuis, dat onder andere verwarming en watervoorziening levert. Op het moment dat het water in de kelder een kritieke hoogte bereikte, werd uit voorzorg de stroom uitgeschakeld. Ook de noodaggregaat kon niet meer worden gebruikt. Het werd één van de grootste calamiteiten in de geschiedenis van het ziekenhuis, waarbij honderden patiënten moesten worden geëvacueerd. Een operatie waarvan werd verwacht dat het tot diep in de nacht kon duren.

Tegelijkertijd had onze vastgoedorganisatie te maken met uitdagingen van heel andere aard:

  • liftputten die onder water waren gelopen;
  • schuifpuien die compleet van hun plek gerukt waren door de enorme stroom water;
  • regelkasten die door het water en de meegesleepte blubber in storing gingen;
  • onderdelen van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie, zoals handmelders, die beschadigd raakten en vele andere installaties die waren aangetast.

                     

Door middel van een noodopstelling op het buitenterrein was VUmc binnen afzienbare tijd weer draaiende en kon er gestart worden met de nodige herstelwerkzaamheden. Aan demiwater installaties, warmtapwater- en cv-installaties, zuurstofbalken, vacuüm installaties, pneumatexen, stoominstallaties. Nu, vijf jaar later, zijn we een heel eind op weg met deze herstelwerkzaamheden maar nog niet klaar. Andere werkzaamheden gaan inmiddels voor, vanwege de zorg die 24/7 moet doorgaan.

Weinig andere bedrijven kennen zo’n enorme hoeveelheid en diversiteit aan installaties! Bovendien moet de zorg 24/7 doorgaan, terwijl onze vastgoedorganisatie andere werkzaamheden uitvoert. Daarom zijn wij altijd op zoek naar technisch talent om onze afdeling vastgoed te versterken.

Stroomt techniek door jouw aderen, wil jij jouw kennis en kunde verbreden en zie jij jezelf werken in een grote en complexe organisatie als Amsterdam UMC? Bekijk hier de vacatures bij onze vastgoedorganisatie!