Voor een beperkt aantal functies binnen locatie VUmc geldt een aanstellingskeuring gericht op infectiepreventie. Infectiepreventie richt zich op Hepatitis B, MRSA en Tuberculose. Daarnaast zal je ook gevraagd worden naar bescherming tegen de ziektes Bof, Mazelen en Rode Hond én Waterpokken.

Doel van de keuring is de gezondheid en veiligheid van jou en anderen niet in gevaar te brengen tijdens de functie-uitoefening. Ben je een nieuwe medewerker en ga je zo’n functie vervullen? Dan beoordeelt de bedrijfsarts aan de hand van een vragenlijst of er nog aanvullende maatregelen ten aanzien van infectiepreventie moeten worden genomen.

Je hebt er recht op als eerste de uitslag te krijgen.

Hepatitis B
Werk je met bloed, materiaal met bloed besmet of ander humaan materiaal? Dan is het een vereiste om beschermd te zijn tegen Hepatitis B. Bent u al beschermd tegen Hepatitis B dan vragen we om een scan of duidelijke digitale foto van jouw vaccinatiebewijs (met titerwaarde). Ben je nog niet beschermd tegen Hepatitis B, dan zal het team Gezond Werken je oproepen voor het opstarten van het vaccinatieprogramma.