Jaarlijks wordt op 21 september stilgestaan bij de ziekte van Alzheimer. Wereldwijd zijn er activiteiten om (extra) aandacht te vragen ziekten die dementie veroorzaken. Alzheimercentrum Amsterdam organiseert in september de ‘Alzheimer 10-Daagse’ met verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Het centrale thema is ‘Om niet te vergeten’.

Verschillende onderzoekers zullen promoveren tijdens deze maand, maar er zal bijvoorbeeld ook een concert worden georganiseerd door het Koninklijk Concertgebouworkest in samenwerking met het Rijksmuseum. In deze maand worden daarnaast ook de nieuwe ‘Alzheimer Socks’ gepresenteerd. Gedurende de maand september zullen wij op onze website verschillende activiteiten aankondigen of er verslag van uitbrengen. Kijk op de website van het Alzheimer Centrum voor de gehele agenda en hou onze website in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten!

Wil jij ook jouw bijdrage leveren door onderzoek te doen naar de ziekte Alzheimer? Check hier onze huidige onderzoeksvacatures!