Vandaag is de Alzheimer 10-daagse van start gegaan: 10 dagen, 10 activiteiten om Alzheimer onder de aandacht te brengen. Dit doen wij omdat er iedere 3 seconden wereldwijd een patiënt bijkomt.

Tijdens de 10-Daagse zijn er verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen. Zo is er op 11 september het ‘Concert om niet te Vergeten’. Dit concert vestigt de aandacht op de bijzondere relatie tussen muziek en de ziekte van Alzheimer. Ook wordt tijdens het Wereld Alzheimer Dag symposium de actuele stand van zaken gepresenteerd van de zorg voor de patiënten en het wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast zijn er in september drie promoties van onderzoekers van het Alzheimercentrum. Kijk hier voor het hele programma.

Om Alzheimer bespreekbaar te maken worden er elk jaar ook speciale sokken ontworpen. Vanaf vandaag kan je deze sokken online kopen en daarmee bijdragen aan onderzoek naar Alzheimer.

Wil jij komend jaar jouw bijdrage leveren om het werk van Alzheimercentrum Amsterdam het podium te geven dat het verdient? Solliciteer dan nu op onze stage eventmanagement!