Deze zomer laten we Amsterdam UMC’ers aan het woord over uiteenlopende thema’s. In deze blog is het de beurt aan team pride. 5 collega’s over beide locaties hebben de afgelopen weken alle voorbereidingen getroffen om op 4 augustus mee te kunnen varen met de Canal Pride Amsterdam.

Natuurlijk. De gedachte om mee te varen tijdens de Canal Pride in ons Amsterdam speelde al langer. Er heeft zelfs al eens een afdeling (Voortplantingsgeneeskunde bij locatie AMC) meegevaren, in 2014. Maar nog niet eerder met de ‘hele organisatie’. Omdat AMC en VUmc op 7 juni de handen in één hebben geslagen, leek meevaren als één nieuwe organisatie tijdens de Canal Pride op zaterdag 4 augustus ons een mooie gelegenheid om onze nieuwe identiteit én eenheid te benadrukken. Amsterdam UMC, ahoi!

Het idee werd al vaker door collega’s uit de hele organisatie geopperd, maar niet eerder werd het concreet. Met een goed verhaal én een plan wisten Ellen (unithoofd schoonmaakonderhoud & textiel, locatie VUmc) en Patricia (in-house projectleider Asito, locatie VUmc) met de nodige enthousiasme voldoende draagvlak én middelen te verzamelen om van start te gaan.

Meer weten over waarom wij meevaren en hoe je ons tijdens de Canal Pride kan volgen? Lees hier de hele blog!


Beeld: Pride Amsterdam