Je hebt ze misschien wel gezien, op abri’s of op de tram die vanaf deze week weer reed door heel Amsterdam. Onze collega’s die levensgroot op de foto staan, om onze nieuwe naam – Amsterdam UMC – aan te kondigen. Eén collega van VUmc-zijde en één van AMC-zijde staan gebroederlijk naast elkaar, in de nieuwe vormgeving van onze gefuseerde ziekenhuizen. Maar wie zijn ze eigenlijk? En wat vinden ze van de fusie? Deze week stellen we ze aan je voor, met vandaag Prabath Nanayakkara en Chantal Kaper.

Amsterdam UMC tram - A (11) -x450

Prabath Nanayakkara
Collega Prabath Nanayakkara’s carrière volgde een bijzonder pad. Hij ontvluchtte in 1989 de oorlog in Sri Lanka, studeerde aan VUmc en werkt inmiddels als hoofd acute geneeskunde op de afdeling interne geneeskunde aan ‘VUmc- zijde’. Daarnaast is hij ook opleider van acute-internisten in opleiding.
“Ik werd gevraagd om deel uit te maken van deze campagne en vond het ontzettend leuk om te doen.” Via mails, appjes en ook mondeling stromen de vele leuke reacties van collega’s, studenten, vrienden en patiënten binnen. Eén van de collega’s op zijn afdeling vertelde: “Ik zie je dagelijks enkele keren op de afdeling en vanochtend doe ik mijn gordijnen open en zie ik een grote foto van jou in de bushalte tegenover mijn huis. Ik zei tegen mijn man: ‘en nu houdt hij me in mijn eigen huis ook nog in de gaten’.”
De alliantie zal veel uitdagingen hebben, maar nog veel meer kansen. Prabath hoopt dat hij, door de alliantie, zijn patiënten nog betere en efficiënte zorg kan bieden. “Daarnaast hoop ik dat de alliantie onze medewerkers kansen geeft om het beste uit hunzelf te halen.”
Van een cultuurverschil tussen de beide locaties is volgen Prabath geen sprake. “Er wordt gezegd dat er een cultuurverschil is tussen ons en de overkant. Maar nu ik veel meer in aanraking kom met onze collega’s van de overkant, zie ik eigenlijk geen verschil. Ik zie in beide kanten hardwerkende, betrokken, enthousiaste medewerkers die hun patiënten en collega’s zo goed mogelijk tot dienst willen zijn.”

Chantal Kaper
“Vrienden appten me laatst dat ze me ‘voorbij hadden zien rijden’. Ik begreep het eerst niet, tot het kwartje viel dat ze me op de tram hadden gezien, niet in de tram.”
Chantal Kaper werkt sinds 2011 in het AMC. Ze begon als algemeen klinisch chemisch analist, en werkt nu als lab-transfusieanalist. Hoewel ze nog niet ‘aan de overkant van de Amstel’ is geweest, hoopt ze op een mooie samenwerking tussen de ziekenhuizen. Ik hoop dat er nog meer uitdagingen en variatie op mijn pad komen en ik hierdoor ook meer kennis en ervaring op kan doen.
Chantal deed niet zomaar mee aan deze fotoshoot: “Ik nam mezelf voor om meer dingen te ondernemen die uit mijn comfortzone zijn en zodoende heb ik mij opgegeven voor de campagne. Ik vond de fotoshoot echt ontzettend leuk om te doen en had er heel veel plezier in.”
“Ik hoop dat er nog meer uitdagingen en variatie op mijn pad komen en ik hierdoor ook meer kennis en ervaring op kan doen.”

chantal-en-prabath-campagnebeelden x 450