Vanaf vandaag rijdt ie weer, dé Amsterdam UMC tram waarop onze collega’s te spotten zijn. Zij zijn de gezichten van onze nieuwe naam en staan levensgroot afgebeeld op de foto!  Maar wie zijn ze eigenlijk? En wat vinden ze van de fusie? Deze week zullen wij aandacht besteden aan onze beroemde Amsterdam UMC’ers. Vandaag stellen we je voor aan Eunice Uhlenbeek en Wessel Ganzevoort.

eunice- en wessel- campagne beelden x450 klein

Eunice Uhlenbeek – Management assistent bij de Amstel academie
“Mijn Facebook ontplofte van alle leuke reacties van mensen die mij op de tram en op de posters in de stad hebben zien staan en van foto’s die ik daarvan ontvangen heb. Het grappige is dat ik mezelf niet één keer op een abri ben tegengekomen. De enige keer dat ik mezelf op de tram voorbij zag komen, was tijdens de lunch met een vriendin. Toen zag ik mezelf in de weerspiegeling. Tijdens de fotoshoot voelde ik me als een fotomodel – zo met een visagist, de kleding, de lampen en alle mensen van de fotografie.”

Eunice Uhlenbeek werkt al elf jaar bij VUmc als management assistent. De bestuurlijke fusie van ‘haar ziekenhuis’ met het AMC geeft haar een gevoel van verbinding. “AMC is niet meer het andere ziekenhuis, maar nu ook óns ziekenhuis. Het zou mooi zijn als alle medewerkers over een tijdje daadwerkelijk het gevoel hebben bij één ziekenhuis te werken. Daarvoor is het nu nog te vroeg. Er is nu  één naam, maar het zijn toch nog twee verschillende huizen.”

Wessel Ganzevoort- Gynaecoloog bij locatie AMC
Wessel Ganzevoort, gynaecoloog bij het AMC, wordt wel een beetje geplaagd. Er staat een nogal gênante blunder op ‘zijn’ poster – namelijk het verkeerd gespelde ‘gyneacoloog’. Maar gelukkig maakt hem dat niet minder enthousiast over de fusie zelf: “De alliantie is een kans om de kwaliteit van onze zorg te verbeteren. Ik hoop dat we een centrum creëren waar we onze zorgambities en wetenschappelijke ambities waar kunnen maken.” Ganzevoort is een AMC’er in hart en nieren. Hij begon zijn studie in het AMC, doorliep er zijn opleiding tot gynaecoloog en is inmiddels chef de clinique. Hij merkt dat het samenwerken met VUmc vanzelf loopt: “We zoeken elkaar al op, doen automatisch al veel samen.”

eunice-en-wessel-campagnebeelden x 250 klein