Facilitaire dienstverlening

Bij het facilitair bedrijf werken ongeveer 350 mensen met uiteenlopende expertises, werkzaamheden en achtergronden: patiëntvervoerders, adviseurs duurzaamheid, schoonmakers, koks, beveiligers, ontwikkelaars van medische apparatuur, inkopers, etc. Samen bouwen zij aan een veilig, gastvrij en duurzaam ziekenhuis. Het facilitair bedrijf heeft een belangrijke indirecte rol in de patiëntenzorg: de medewerkers zorgen ervoor dat alle processen die niet-zorg gerelateerd zijn goed lopen, zodat zorgprofessionals de beste zorg kunnen verlenen aan de patiënten.

Wil jij in de dienstverlening werken en de zorg zo goed mogelijk ontzorgen? Kom dan werken bij een van de verschillende afdelingen binnen het facilitair bedrijf:

Inkoop

Locatie VUmc heeft ruim 11.000 actieve leveranciers. Bij hen koopt de afdeling inkoop alle medische en niet-medische producten en diensten in (schoonmaakartikelen, voeding, medische apparatuur, meubels, briefpapier, medicijnen, etc.).

Logistiek

Logistiek, patiëntvoorzieningen en transport: Deze teams zorgen ervoor dat alle afdelingen de juiste en voldoende voorraad van medische en niet-medische artikelen hebben. Ook vervoeren zij patiënten van en naar behandelingen. Deze processen zijn in een groot ziekenhuis complex, cruciaal en uitdagend. Kijk hier naar de vlog van onze Julius om een beeld te krijgen van het werk als patiëntenvervoerder!

Medische technologie

Deze afdeling beheert bijna 25.000 medische apparaten; van oorthermometers tot echoapparatuur en van infuuspompen tot MRI-scanners. Daarnaast ontwikkelen tientallen technici – samen met zorgprofessionals – diverse medische apparatuur voor zorg, onderwijs en onderzoek.

Schoonmaak en textiel

Een goede hygiëne is van groot belang in het ziekenhuis. We maken niet alleen regulier schoon, maar desinfecteren ook operatiekamers. Daarnaast beheren de medewerkers van het team textiel ongeveer 12.500 stuks dienstkleding en laten zij jaarlijks honderdduizenden kilo’s linnen wassen.

Techniek

Veilige, adequaat functionerende gebouwen zijn de basis voor alle diensten die locatie VUmc levert. De afdeling vastgoedbeheer is verantwoordelijk voor de instandhouding van alle gebouwen, installaties en terreinen van het ziekenhuis. Verschillende installaties zijn in het ziekenhuis letterlijk van levensbelang.

Veiligheid

Dit team zorgt voor de brandveiligheid van alle gebouwen van locatie VUmc en de veiligheid van de vele patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten en leveranciers.

Voeding

Locatie VUmc heeft als een van de weinige ziekenhuizen een eigen professionele keuken. Via patiëntvoeding willen de koks de behandeling, het herstel en het welbevinden van de patiënten bevorderen. Daarnaast creëren in de restaurants de medewerkers een gastvrije plek waar alle bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd, gezond, smaakvol en betaalbaar assortiment.

Nieuws


Marjol Horselenberg, Hoofd SEH in de LINDA. 'We voelen druk om niet ziek te worden'

Marjol Horselenberg, Hoofd SEH in de LINDA. 'We voelen druk om niet ziek te worden'

Hoofd IC Armand Girbes over COVID-19 en de IC

Hoofd IC Armand Girbes over COVID-19 en de IC

Sollicitatieprocedures in situatie coronavirus

Sollicitatieprocedures in situatie coronavirus

Ondersteuning zorgsysteem

Ondersteuning zorgsysteem

GECANCELD: Verpleegkundige Carrièredag 2020!

GECANCELD: Verpleegkundige Carrièredag 2020!

Instagram takeover: Loodgieters in het wit!

Instagram takeover: Loodgieters in het wit!

Hulp bieden aan Amsterdam UMC

Wij krijgen tot nu toe veel berichten van mensen die hun hulp aanbieden in deze tijd, waarvoor onze dank groot is!

Tot nu toe hebben wij de situatie in Amsterdam UMC gelukkig onder controle.

Om al het aanbod goed in kaart te kunnen brengen en te matchen met de vraag vanuit ons ziekenhuis, willen we je vragen jouw hulp aan te bieden via een online formulier.

Mochten wij een beroep moeten doen op jou dan weten wij je via deze weg makkelijk te vinden.

Wij danken iedereen!