Facilitaire dienstverlening

Bij het facilitair bedrijf werken ongeveer 350 mensen met uiteenlopende expertises, werkzaamheden en achtergronden: patiëntvervoerders, adviseurs duurzaamheid, schoonmakers, koks, beveiligers, ontwikkelaars van medische apparatuur, inkopers, etc. Samen bouwen zij aan een veilig, gastvrij en duurzaam ziekenhuis. Het facilitair bedrijf heeft een belangrijke indirecte rol in de patiëntenzorg: de medewerkers zorgen ervoor dat alle processen die niet-zorg gerelateerd zijn goed lopen, zodat zorgprofessionals de beste zorg kunnen verlenen aan de patiënten.

Wil jij in de dienstverlening werken en de zorg zo goed mogelijk ontzorgen? Kom dan werken bij een van de verschillende afdelingen binnen het facilitair bedrijf:

Inkoop

VUmc heeft ruim 11.000 actieve leveranciers. Bij hen koopt de afdeling inkoop alle medische en niet-medische producten en diensten in (schoonmaakartikelen, voeding, medische apparatuur, meubels, briefpapier, medicijnen, etc.).

Logistiek

Logistiek, patiëntvoorzieningen en transport: Deze teams zorgen ervoor dat alle afdelingen de juiste en voldoende voorraad van medische en niet-medische artikelen hebben. Ook vervoeren zij patiënten van en naar behandelingen. Deze processen zijn in een groot ziekenhuis complex, cruciaal en uitdagend. Kijk hier naar de vlog van onze Julius om een beeld te krijgen van het werk als patiëntenvervoerder!

Medische technologie

Deze afdeling beheert bijna 25.000 medische apparaten; van oorthermometers tot echoapparatuur en van infuuspompen tot MRI-scanners. Daarnaast ontwikkelen tientallen technici – samen met zorgprofessionals – diverse medische apparatuur voor zorg, onderwijs en onderzoek.

Schoonmaak en textiel

Een goede hygiëne is van groot belang in het ziekenhuis. We maken niet alleen regulier schoon, maar desinfecteren ook operatiekamers. Daarnaast beheren de medewerkers van het team textiel ongeveer 12.500 stuks dienstkleding en laten zij jaarlijks honderdduizenden kilo’s linnen wassen.

Techniek

Veilige, adequaat functionerende gebouwen zijn de basis voor alle diensten die VUmc levert. De afdeling vastgoedbeheer is verantwoordelijk voor de instandhouding van alle gebouwen, installaties en terreinen van het ziekenhuis. Verschillende installaties zijn in het ziekenhuis letterlijk van levensbelang.

Veiligheid

Dit team zorgt voor de brandveiligheid van alle gebouwen van VUmc en de veiligheid van de vele patiënten, bezoekers, medewerkers, studenten en leveranciers.

Voeding

VUmc heeft als een van de weinige ziekenhuizen een eigen professionele keuken. Via patiëntvoeding willen de koks de behandeling, het herstel en het welbevinden van de patiënten bevorderen. Daarnaast creëren in de restaurants de medewerkers een gastvrije plek waar alle bezoekers kunnen genieten van een gevarieerd, gezond, smaakvol en betaalbaar assortiment.

Nieuws


Spinoza Special Yvette van Kooyk

Spinoza Special Yvette van Kooyk

Vanaf 1 oktober is Amsterdam UMC rookvrij!

Vanaf 1 oktober is Amsterdam UMC rookvrij!

Instagram takeover : VAR

Instagram takeover : VAR

Verhalen van medewerkers: Inge Rietdijk, familiebegeleider

Verhalen van medewerkers: Inge Rietdijk, familiebegeleider

Leid met Lef! Symposium over leiderschap voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in de oncologie.

Leid met Lef! Symposium over leiderschap voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten in de oncologie.

Amsterdam UMC in Ghana

Amsterdam UMC in Ghana