Research / Wetenschappelijk onderzoek

Locatie VUmc staat als kenniscentrum voor onderscheidend translationeel wetenschappelijk onderzoek, in samenhang met patiëntenzorg en hoogwaardig wetenschappelijk onderwijs. Translationeel onderzoek vertaalt resultaten uit fundamenteel onderzoek naar toepassing in de praktijk, ‘van kennis naar kliniek’. Denk aan nieuwe geneesmiddelen en behandelingen, maar ook aan preventie en diagnostiek. Momenteel zijn ruim 1.500 VUmc-ers wetenschappelijke medewerkers.

 

         

 

Onderzoeksinstituten
Sinds 1 januari 2017 is al het VUmc-onderzoek ondergebracht in acht gezamenlijke onderzoeksinstituten VUmc-AMC.

Deze instituten richten zich op:

Maag-darmstelsel en stofwisseling – Amsterdam Gastroenterology & Metabolism
Voortplanting en ontwikkeling – Amsterdam Reproduction & Development
Hersenen – Amsterdam Neuroscience / Alzheimercentrum Amsterdam
Afweer en infectieziekten – Amsterdam Infection & Immunity
Hart- en vaatziekten – Amsterdam Cardiovascular Sciences
Publieke gezondheidszorg – Amsterdam Public Health
Bewegen – Amsterdam Movement Sciences
Kanker – Cancer Center Amsterdam

Onderwijs bij Amsterdam UMC, locatie VUmc

Binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc wordt het onderwijs gefaciliteerd vanuit het Instituut voor Onderwijs en Opleiden (IOO). Dit instituut biedt een inspirerende en hoogstaande leeromgeving waarin zorgprofessionals in iedere face van hun carrière de benodigde kennis en vaardigheden kunnen ontwikkelen. De opleidingen vanuit IOO worden verzorgd op zowel MBO, HBO als WO-niveau. De bij- en nascholingsprogramma’s worden ontwikkeld en aangeboden vanuit de visie “een leven lang leren”. IOO leidt op tot betrokken professionals met passie voor hun vak en is onderverdeeld in drie aparte subinstituten.

VUmc Academie
Deze academie verzorgt meer dan 200 opleidingen, trainingen en workshops voor de medewerkers van Amsterdam UMC, locatie VUmc en andere zorginstellingen. Daarnaast ontwikkelen ze maatwerktrajecten en een uitgebreid aanbod e-learning modules. Benieuwd naar welke trainingen en workshops VUmc Academie te bieden heeft? Klik hier voor meer informatie.

Amstel Academie
De Amstel Academie biedt initiële opleidingen voor verpleegkundigen op MBO- en HBO-niveau, de verpleegkundige vervolgopleidingen en medisch ondersteunende opleidingen. Niet alleen voor VUmc, maar voor een groot aantal ziekenhuizen in de regio en in Nederland. Kijk op de site of jij bij de Amstel Academie ook op het goede adres bent!

VUmc School of Medical Sciences

De School of Medical Sciences verzorgt een bachelor- en masteropleiding en een zij-instroomprogramma geneeskunde: VUmc Zigma. Daarnaast biedt het een Master Oncology, een Cardiovascular Research Master en een postinitiële masteropleiding Epidemiologie. Interesse? Kijk voor meer informatie op de website van VUmc School of Medical Sciences.

Nieuws


De start van Noortje

De start van Noortje

Blog van een collega: Een stapje dichter naar huis

Blog van een collega: Een stapje dichter naar huis

De start van Michelle

De start van Michelle

Laura op missie in Suriname

Laura op missie in Suriname

De start van Jessy bij Amsterdam UMC

De start van Jessy bij Amsterdam UMC

Amsterdam UMC meest favoriete werkgever binnen de zorg 2021

Amsterdam UMC meest favoriete werkgever binnen de zorg 2021