31 januari 2019 – Zelfs code geel hield de toppers uit de selectie van AFC Ajax niet tegen om de gehele negende verdieping van locatie VUmc gisteren rood te kleuren. En dus kregen onze kleinste patiënten héél bijzonder bezoek.

Om twee uur precies stond de gehele Ajax-selectie voor de deur van de kliniek van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zoals ieder jaar leverde de komst van de Ajax-spelers en speelsters weer dierbare momenten op. Met de komst van de spelers konden ook de Ajax-vrouwen, de Ajax eSporters en mascotte Lucky rekenen op veel enthousiaste gezichtjes.

Na het woord van welkom op de tribune van VUmc Kinderstad waaierden de spelers uit over de Kinderafdeling en de Neonatologie. Hier hadden de spelers alle tijd voor het uitdelen van de meegebrachte cadeaus en werden er aan alle kanten high-fives en knuffels uitgedeeld.

Na het bezoek op de verschillende afdelingen vulde de gangen van de kliniek zich langzamerhand met uitgelaten kleine en grote fans die stonden te trappelen om hun idolen te ontmoeten. De tribune in Kinderstad stroomde vol met mini-fans waar onder leiding van Ajax Foundation-ambassadeur én heuse quizmaster John Heitinga een quiz werd gespeeld waaruit bleek dat we de crème de la crème van fans in de zal hadden zitten. Deze kinderen wisten werkelijk waar alles over hun geliefde Ajax.

Hierna kon het feest pas echt beginnen! De spelers stonden verdeeld over Kinderstad handtekeningen uit te delen, werden er ongelooflijk veel selfies gemaakt en werden er in de ‘Chill Out’ heel wat serieuze potjes Fifa gespeeld. Een dag om nooit meer te vergeten. Een dag waar de kinderen even konden vergeten dat ze ziek zijn. Een dag waarop de spelers met een grote glimlach op hun gezichten van een dag vol mooie momenten weer in de bus stapte.