Jessy van Ommens (23) werkt sinds april 2021 bij Amsterdam UMC op de afdeling Interne Geneeskunde. Het is als startend verpleegkundige soms even wennen, want nu ze afgestudeerd is ligt de eindverantwoordelijkheid van haar patiënten echt bij Jessy zelf. Gelukkig heeft ze niet het gevoel dat ze er alleen voor staat.

“Als je zelf volledig verantwoordelijk bent is dat toch even wennen. Maar je leert daardoor wel beslissingen nemen en prioriteiten stellen” vertelt Jessy. “Gelukkig sta je er niet alleen voor. Je wordt bijvoorbeeld goed ingewerkt. Ik heb dat proces als zeer fijn ervaren, iedereen nam de tijd om mij wegwijs te maken en ik kon alle vragen stellen die in me opkwamen.”

Voor het eerst aan de slag na je afstuderen is spannend

Gelukkig maar, want voor het eerst aan de slag gaan na je afstuderen is best spannend, zo beaamt Jessy ook: “Ik was bang om fouten te maken of dat ik aan het einde van de dag iets vergeten zou zijn te doen. Want je moet als verpleegkundige aan alles denken. Dat is echt anders dan wanneer je stage loopt en je begeleider de eindverantwoordelijke is.”

Tip voor startende verpleegkundigen

Of Jessy een tip heeft voor andere pas afgestudeerde verpleegkundigen? Zeker: “Blijf leergierig, blijf vragen. Het is niet erg dat je nog niet alles weet.”

Wil je net als Jessy leren om beslissingen te nemen en prioriteiten te stellen als verpleegkundige? Bekijk dan de vacature verpleegkundige Interne Geneeskunde.

 

Ook interessant voor startende verpleegkundigen