Voor Michelle Blokstra (24) verliep haar stage door Covid anders dan gepland, maar de stage eindigde wel op een mooie manier: er werd haar een baan aangeboden. Ze werkt nu bijna een jaar als verpleegkundige op de afdeling Inwendige Geneeskunde, met veel plezier en fijne collega’s. Vooral dat laatste is belangrijk volgens Michelle, zeker als startende verpleegkundige.  

Deuk in zelfvertrouwen door vervelende stage ervaringen in het verleden

“Niet alle stages die ik heb gelopen waren fijn, ik heb daardoor een deuk opgelopen in mijn zelfvertrouwen. Dat was ook de feedback die ik steeds kreeg tijdens mijn stage en werk hier. Nu ik bijna een jaar op deze afdeling werk, merk ik dat ik gegroeid ben op meerdere vlakken, ook qua zelfvertrouwen. Met dank aan mijn collega’s!”

Van stagiair tot volwaardige collega

Hoewel Michelle haar stage bij Amsterdam UMC wel als positief heeft ervaren, verliep deze periode anders dan gepland: “Tijdens mijn stage veranderde de afdeling opeens in een Covid-cohort, daardoor werd ik meer gezien als volwaardig ingewerkte collega dan als stagiair. Dat betekende ook dat ik eigenlijk niet meer ben ingewerkt toen ik eenmaal werd aangenomen als verpleegkundige. Gelukkig kan ik altijd bij mijn collega’s terecht met vragen of voor feedback.”

Sommige dingen leer je alleen door aan het bed te staan

“Of het nu gaat om een acute verslechtering van een patient, of het werken op een Covid-cohort in een pandemie, omgaan met onverwachte situaties leer je alleen maar door aan het bed te staan.” Vertelt Michelle. Dan zijn behulpzame collega’s heel waardevol: “Op onze afdeling kun je altijd bij elkaar terecht, over werk gerelateerde zaken, maar als er privé iets speelt. Tijdens de coronacrisis hebben we ook veel aan elkaar gehad. Niemand anders begreep immers hoe het is om op een Covid-cohort te werken. Hoe het is om mee te maken wat wij hebben meegemaakt.”

Mijlpalen tijdens de pandemie

“Want we hebben een hoop ellende gezien het afgelopen jaar,” zegt Michelle. “Onze afdeling zat lang achter een plastic folie zodat de balie werd afgeschermd van het cohort. De dag dat het folie werd verwijderd en we onze collega’s aan ‘de andere kant’ weer konden zien was fantastisch.” Recentelijk bereikte de afdeling nog een bijzondere mijlpaal. “Sinds hele lange tijd lag er geen enkele covid-patiënt meer op de afdeling! En nu de rust weer een beetje teruggekeerd is, is er ook tijd om mijn collega’s buiten het werk beter de leren kennen. Samen een biertje drinken op een zonnig terras bijvoorbeeld!”

Tip voor beginnende verpleegkundigen

Die band met collega’s is volgens Michelle erg belangrijk. Zeker voor starters. “Kies een werkplek waar je je op je gemak voelt in het team. Goede collega’s zijn zo waardevol. Als dat goed zit werk je veel meer plezier.

Wil je net als Michelle ervaring op doen als startende verpleegkundige? Bekijk dan de vacature.

Ook interessant voor startende verpleegkundigen