Zo’n kleine duizend lopers meldden zich zondag aan de start van de eerste Amsterdam UMC Run, wettig opvolger van de AMC Loop. Samen brachten ze 10.000 euro bijeen voor wetenschappelijk onderzoek naar het Post Intensive Care Syndroom. Op de 10 kilometer zegevierde bij de vrouwen Hinke Schokker en bij de mannen Amsterdam UMC’er Michiel Hulleman.

Nagenoeg perfect waren ze, de weersomstandigheden bij de eerste UMC Run, die de 36e AMC Loop geweest zou zijn. Alleen de warmte in het AMC-gebouw  was voor sommige deelnemers even slikken. Evengoed werden er snelle tijden gelopen.

Meer dan de helft van alle lopers zette zijn kaarten op de 10 kilometer. In een fraaie 34.10 kwam die uiteindelijk op naam van Amsterdam UMC’er Michiel Hulleman. Bij de dames was het Hinke Schokker (37.56) die de hoogste trede van het ereplatform mocht bestijgen. Snelste Amsterdam UMC’er bij de vrouwen op deze afstand werd Eva van der Linden, die 42.19 klokte.

Meer toppers uit eigen gelederen
Op de vijf kilometer ging de winst tot veler vreugd zowel bij de vrouwen als bij de mannen naar een Amsterdam UMC’er. Levi Engels deed er 16.36 over om zich aan kop te plaatsen en voor Frederique Vink was 20.56 voldoende. Winnaar bij de post IC-koppels, die met hun deelname aandacht vroegen voor het Post Intensive Care Syndrome (PICS), werden Marianne Brackel-Welten en haar ziekenhuisbegeleider Niels de Jong. Het duo klaarde de 5 kilometer in 20.9.

Start in 2020 bij VUmc
Met zo’n kleine duizend inschrijvingen en een opbrengst van 10.472 euro, bestemd voor wetenschappelijk onderzoek naar  het Post Intensive Care Syndroom, was de eerste Amsterdam UMC Run wat de organisatoren betreft “zonder meer een succes”. Leuk weetje: inmiddels is bevestigd dat de Amsterdam UMC Run 2020 zal starten bij locatie VUmc.

Naar de volledige uitslagen