We weten dat solliciteren niet eenvoudig is, daarom hebben we een paar sollicitatietips voor je op een rijtje gezet:

  • Reageren: heb je jouw ideale functie gevonden bij onze vacatures? Reageer dan snel door te klikken op de knop ‘solliciteer’ die je bovenaan elke vacature vindt.
  • Jouw cv: jouw cv is voor ons van groot belang. Daarin laat jij zien wie je bent en wat je in huis hebt. Zorg er voor dat je cv up-to-date is. Zet je ervaring in chronologische volgorde onder elkaar, met daarbij de meest recente ervaring bovenaan. Laat duidelijk naar voren komen waar jij goed in bent en wat je al bereikt hebt. Zorg dat je cv niet te lang is en vooral dat er geen grammaticale of typ- en spelfouten in staan. Controleer je cv voor je het ons toestuurt.
  • Jouw motivatie: je motivatie is ook heel belangrijk. Stuur naast je cv altijd een motivatie mee. Op basis van je cv en motivatie maken wij de eerste selectie. Schroom dus niet en geef aan waarom juist jij goed past in deze functie. Je motivatie is over het algemeen niet langer dan een A4. Let ook hier goed op grammaticale fouten of typ- en spelfouten.
  • Het gesprek: als je uitgenodigd bent voor een gesprek, let dan goed op de volgende punten:
    – Zorg dat je op tijd bent. Houd rekening met parkeren of mogelijke vertraging in het openbaar vervoer.
    – Zorg dat je er netjes en verzorgd uitziet. Je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken.
    – Bereid je goed voor. Kijk op vumc.nl voor meer informatie over de afdeling waar je gaat solliciteren.

Lees de vacature nogmaals goed door, zorg dat je weet wat de eisen zijn. Denk alvast na over mogelijke vragen die je kunt verwachten en geef daar voor jezelf al een antwoord op. Aarzel niet om zelf ook vragen te stellen. Zet ze van tevoren even op papier, dan weet je zeker dat je ze niet vergeet.

Heel veel succes!