Tijdens de Finale van de Amsterdam Science & Innovation Award zijn drie Impact Awards uitgereikt aan onderzoekers die met hun onderzoek en innovaties een betekenisvolle bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij. Jaap Bonjer, hoogleraar heelkunde, ontving de Impact Award Life Sciences voor de oprichting van het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences (ASC).

Met het Amsterdam Skills Centre for Health Sciences heeft Nederland een van de meest geavanceerde trainingscentra voor chirurgische vaardigheden ter wereld met o.a. twaalf OK’s en diverse laboratoria.

Uit het juryrapport: ‘Jaap Bonjer verdient de erkenning voor zijn visie op verbetering van de gezondheidszorg in Nederland en ver daarbuiten. Zijn initiërende en verbindende vermogen om alle disciplines van zowel binnen als buiten de organisatie bij een te brengen en het daarbij inzetten van zijn netwerk en maatschappelijke betrokkenheid waren sterk bepalend voor de vertaling van zijn idee naar een daadwerkelijk sociale impact. Dankzij hem is er een plek waar methodes beter en efficiënter kunnen worden getraind en getest en artsen intensief chirurgische ingrepen kunnen oefenen, zowel chirurgen in opleiding als  opgeleide chirurgen die nieuwe methodes moeten oefenen. Die impact is er ook in de derde wereld, waar een groot tekort is aan geschoold personeel.’