Iedere maand kun je via Instagram één dag lang virtueel meelopen met onze medewerkers. Via onze stories geven wij jou een uniek kijkje achter de schermen bij onze afdelingen. Afgelopen week was het de beurt aan onze afdeling medische technologie, die de kijker meenamen om alles te weten te komen over de ontwikkeling van medische apparaten.

Even voorstellen
Medische Technologie beheert alle ruim 24.000 medische- en laboratoriumapparaten van locate VUmc; van oorthermometers tot echoapparatuur en van infuuspompen tot MRI-scanners. Wij zorgen ervoor dat ze werken en dat ze veilig zijn. “Ik ben Sjoerd te Slaa en werk met 8 collega’s bij het team Ontwikkeling. Samen met artsen en onderzoekers ontwikkelen en maken we nieuwe medische apparaten voor patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs; van 3D geprinte boor en zaagmallen tot  test opstellingen voor een tussenwervelschijf van de rug. Vandaag neem ik het Instagramaccount van Amsterdam UMC, locatie VUmc voor een dagje over. Hierbij hoop ik jullie een inzicht te geven wat het team Ontwikkeling van Medische Technologie allemaal doet binnen het ziekenhuis.”

           

Heb jij de instagram takeover gemist maar ben je wel benieuwd wat onze afdeling medische technologie precies doet? Hier kan je het terugzien!