Hallo allemaal! Wij zijn Annemijn en Melissa en allebei werken we als verpleegkundige op de Acute Opname Afdeling (AOA). De AOA is een dynamische afdeling waar bijna alle specialismen aanbod komen. Dit maakt ons werk hier erg gevarieerd en uitdagend. Benieuwd hoe onze werkdag eruit ziet? Vandaag nemen wij één dag lang het Instagram account over van Amsterdam UMC,locatie VUmc. Wij hopen dat jullie het leuk vinden!

Annemijn en Melissa, beide verpleegkundigen AOA


Iedere maand kun je via Instagram één dag lang virtueel meelopen met onze zorgverleners. Via stories geven we jou een uniek kijkje achter de schermen bij onze afdelingen. Dit keer is het de beurt aan de Acute Opname Afdeling (AOA).

Verpleegkundigen Annemijn en Melissa laten vandaag via Instagram stories zien hoe hun werkdag op de Acute Opname Afdeling( AOA) eruit ziet. Van heelkunde, orthopedie, maag-, darm- en leverziekten, tot oncologie en hematologie, alles komt vandaag voorbij!

De AOA is er speciaal voor patiënten die met spoed opgenomen worden via de spoedeisend de hulp (SEH) of via de polikliniek. De opname van patiënten duurt maximaal 72 uur. Tijdens de opname op deze afdeling wordt de diagnose gesteld, de behandeling gestart of verblijft de patiënt ter observatie. Na maximaal 72 uur gaan patiënten vanaf de AOA weer naar huis, naar een vervolginstelling of worden ze intern overgeplaatst naar een andere afdeling voor een verdere behandeling.

Heb jij een vraag voor ze? Of wil je meer weten over de afdeling? Via de speciale chatfunctie op Instagram kun je Annemijn en Melissa vandaag een berichtje sturen!

Volg ons via: https://bit.ly/2HVPV5K 

 

Wil jij ook op de AOA werken? Bekijk hier onze vacatures.