Iedere maand krijg je via de stories op Instagram een uniek kijkje achter de schermen bij onze afdelingen in Amsterdam UMC. Afgelopen twee dagen kon je meelopen met 3 verpleegkundigen van de afdeling Orthopedie en alles te weten komen over hun functie, die in het teken staat van botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Even voorstellen

Wij zijn Lindey, Daniël en Eva en werken als verpleegkundigen op de afdeling Orthopedie. We houden ons bezig met het voorkomen en behandelen van aandoeningen en letsels van het steun- en bewegingsapparaat. Denk aan patiënten met oncologische aandoeningen, gewrichtsslijtage, gewrichtsontstekingen, botbreuken, sporttrauma’s, scoliose of rugklachten. Eigenlijk alles met botten, gewrichten, spieren, pezen en banden.

Lindey: “Ik werk nu 3 jaar op de afdeling en houdt me bezig met de patiëntenzorg, maar ook de praktijkopleiding voor HBO en MBO studenten. Daniel was tijdens zijn stage zo geliefd bij het personeel dat al snel de vraag kwam of hij na zijn afstuderen bij ons wilde blijven. Inmiddels werkt hij alweer een jaar op onze afdeling. Eva werkt hier nu ook een jaar en heeft hiervoor op locatie VUmc gewerkt. Ze is klein en fijn maar heeft power voor tien”.

“Wat we leuk vinden aan onze baan op de afdeling Orthopedie in Amsterdam UMC is de grote diversiteit in patiëntenpopulatie en complexe ziektebeelden. Dat betekent voor ons snel schakelen en eigenlijk elke dag weer nieuwe dingen leren. Ons team is heel hecht en naast hard werken wordt er ook veel gelachen met elkaar”.

Heb je het gemist maar ben je nieuwsgierig hoe het er aan toe gaat op de afdeling Orthopedie? Kijk hier de instagram takeover terug!