IPSO overhandigt eerste exemplaar inloophuizenkaart aan Cancer Center Amsterdam

  • 06-02-2019

Vandaag heeft Amsterdam UMC Cancer Center Amsterdam van de Instellingen Psychosociale Oncologie (IPSO) een poster met daarop alle inloophuizen van Nederland in ontvangst mogen nemen. In het kader van het project Regionale Ondersteuning Optimalisering Psychosociale Zorg (OOO) zijn de locaties van de verschillende inloophuizen letterlijk in kaart gebracht. Gea Westerhof, hoofd zorgeenheid medische oncologie en Corry Mietus, teamleider dagbehandelingsunit oncologie, namen het eerste exemplaar in ontvangst.

Sonja Robben, directeur IPSO: “Binnen het OOO project werken we toe naar betere samenwerking tussen formele en informele zorg. Met deze poster hebben geven we een mooie, praktische invulling aan dit streven. Academische medische centra zoals Amsterdam UMC, maar ook andere ziekenhuizen of zorginstellingen dragen met het gebruik van de poster bij aan het overzichtelijk houden van het aanbod van verschillende zorg in de regio. We zijn blij dat we vandaag op Wereldkankerdag het eerste exemplaar aan Amsterdam UMC hebben mogen overhandigen.”

“Wij krijgen van patiënten zeer regelmatig vragen over psychosociale zorg. Hier in huis kunnen we ze heel veel bieden, maar soms gaat de vraag ook verder en zijn er hele specifieke behoeftes, zoals aan lotgenoten contact. De inloophuizen kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Het is fijn dat we met behulp van deze poster patiënten nu nog gerichter kunnen helpen.”, zegt Corry Mietus.

IPSO is de brancheorganisatie voor inloophuizen voor mensen met kanker en hun naasten in Nederland.