Gister was de kick-off van het ambassadeursnetwerk. Ontzettend veel collega’s zetten zich in als ambassadeur voor Amsterdam UMC. Niet alleen dragen ze hun professie een warm hart toe, ook laten ze dankzij hun authentieke verhalen zien hoe gaaf het is om hier te werken.

Tijdens de kick-off bijeenkomst werden de ambassadeurs getrakteerd om een college van Tommie Niessen over Social Media. Naast zijn baan in de zorg is Tommie actief als schrijver en spreker.  In 2018 schreef hij het boek Tommie in de zorg, waarin hij openhartig en eerlijk zijn ervaringen deelt.

Ook onze eigen Ambassadeurs deelden hun ervaringen over social media. Zo liet onderzoeker Rik Ossenkoppele zijn Twitter skills zien, en vertelden de the Wake-up Sisters het succesverhaal van hun eigen Instagram account, waarmee ze deze maand op radio 538 te horen waren.

De ambassadeur dat ben ‘jij’

Iedere medewerker is in principe ‘ambassadeur’ van het Amsterdam UMC. Ja jij ook! Denk maar aan een feestje waar je iemand een anekdote over je werk vertelt. Je bent dan ons visitekaartje van het ziekenhuis. Dat is op online niet anders, maar de effecten van actief zijn op social media kunnen veel groter zijn. In een korte tijd kun je enorm veel mensen bereiken en enthousiast maken over jouw werk. Daar zitten ook risico’s aan. Welke informatie mag je bijvoorbeeld wel en niet delen als zorgprofessional? Wat doe je met kritische vragen? En wat doe je als het mis dreigt te gaan?

Ons netwerk

Het is belangrijk en vooral ook leuk om hierover ervaringen uit te wisselen met collega’s. Wat kunnen we van elkaar leren? En nog belangrijker hoe kunnen we elkaar helpen om nóg betere ambassadeurs te worden? Daarvoor is het ambassadeursnetwerk.

Sluit jij je ook aan? Voor meer informatie, stuur een mail naar ambassadeurs@vumc.nl. Ook kun je je hier aanmelden voor de ambassadeurs nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte van onze bijeenkomsten, netwerksessies & workshops. Deze organiseren wij samen met onze collega’s van locatie AMC. We zijn 1 gezamenlijk groot ambassadeursnetwerk.