Werken in Amsterdam UMC doen we samen. De artsen dragen actief bij aan goede zorg voor onze patiënten, maar ook achter de schermen zijn veel collega’s werkzaam die indirect ook hun bijdrage leveren aan onze onderzoeken en zorg voor onze patiënten. In dit interview met Carla Bakhuijsen lees je meer over werken als senior projectadministrateur binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Hi Carla, leuk dat je mee wil doen aan een kort interview over jouw werk als senior projectadministrateur. Hoelang ben je werkzaam bij Amsterdam UMC, locatie VUmc en hoe ben je hier terecht gekomen?

Sinds december 2016 werk ik bij locatie VUmc, dus alweer 2,5 jaar. Daarvoor heb ik 17 jaar bij een commerciële organisatie gewerkt, ook als administrateur. Ik had het er in principe erg naar mijn zin, maar het project waar ik op zat zou ten einde lopen en dus vond ik het tijd om eens verder te kijken naar een nieuwe stap. Deze nieuwe stap wilde ik het liefst zetten naar een maatschappelijke organisatie, iets waar ik echt iets zou kunnen bijdragen.

Wat sprak je het meest aan in het werken binnen een academisch ziekenhuis en heb je daar bewust voor gekozen?

Ik koos toen ter tijd niet direct bewust voor de gezondheidszorg, het belangrijkst vond ik dat de organisatie waar ik zou komen te werken maatschappelijk betrokken is. Toen ik de vacature voor senior projectadministrateur bij VUmc zag, spraken vooral de werkzaamheden mij direct aan. Uit de vacature kwamen veel verschillende werkzaamheden naar voren en de afwisseling in mijn functie heeft me altijd aangesproken.

Tijdens de gesprekken werd dit bevestigd en daar merkte ik ook dat er een ontspannen sfeer hangt op de afdeling en dat VUmc over het algemeen een organisatie is waar de werk/privé balans zoveel als mogelijk wordt gewaarborgd.


Wat vind je het leukst aan jouw rol als Senior Projectadministrateur?

Bij uitstek de variatie in de functie en bijbehorende werkzaamheden, “Never a dull moment”. Omdat we werken met veel verschillende subsidieverstrekkers voor ons wetenschappelijk onderzoek, die allemaal anders zijn, is geen project hetzelfde.

Daarnaast vind ik het prettig dat ik een relatief zelfstandige functie heb, maar tegelijkertijd collega’s om je heen die bereid zijn om je te helpen of waar je mee kan sparren.

Kan je iets vertellen over de cultuur binnen jouw team?

Over het algemeen is het een vrij rustig team, maar ik denk dat er een goede balans is. Wat ik het mooiste vind, is dat we elkaar op de afdeling elkaar echt graag helpen.

Wat is de voornaamste reden waarom mensen voor deze functie binnen een organisatie als Amsterdam UMC zouden moeten kiezen?

Mensen die op zoek zijn naar een uitdagende functie, waarin zij echt iets kunnen bijdragen aan de zorg voor onze patiënten en Amsterdam UMC als onderzoeksinstituut zouden hier goed op hun plek zijn. Er wordt op onze afdeling hard gewerkt, maar er hangt een ontspannen sfeer en er wordt meer gelet op een goede werk/privé balans. Je draagt bij aan de maatschappij in deze rol, in een omgeving met ambitieuze, hardwerkende maar oprecht vriendelijke collega’s waar vooral de nadruk ligt op “samen beter”.

Als dat dingen zijn waar je naar zoekt in een nieuwe baan dan zit je bij Amsterdam UMC, locatie VUmc zeker op je plek!

“Never a dull moment”