Werken in Amsterdam UMC doen we samen. De artsen dragen actief bij aan goede zorg voor onze patiënten, maar ook achter de schermen zijn veel collega’s werkzaam die indirect ook hun bijdrage leveren aan onze onderzoeken en zorg voor onze patiënten. In dit interview met Madhuri Sewrattan lees je meer over werken als projectadministrateur binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc.

Madhuri, je bent kortgeleden begonnen met jouw functie als junior projectadministrateur bij Amsterdam UMC, locatie VUmc, na een aantal jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt. Hoe ben je bij VUmc terecht gekomen?

Ik merkt dat ik het laatste jaar wat minder plezier had in mijn werk en de omgeving waar ik werkte. Mijn moeder is jarenlang verpleegkundige geweest bij VUmc en vertelde daar altijd zo enthousiast over. Het leek mij mooi om, zij het op een geheel andere wijze, mijn steentje bij te dragen aan het wetenschappelijk onderzoek en op die manier aan betere zorg voor onze patiënten.

Hoe zijn je eerste maanden bevallen? Zijn de functie en de organisatie wat je ervan verwacht had?

Absoluut, het precies wat ik mij er op basis van de vacature en gevoerde gesprekken van had voorgesteld! De klik en het goede gevoel wat ik had tijdens de sollicitatiegesprekken voel ik ook op de afdeling en ik ga dan ook met heel veel plezier naar mijn werk.

Wat vind je het leukst aan jouw functie als projectadministrateur?

Ik ben natuurlijk pas net begonnen binnen VUmc, maar ik vind het fijn dat ik nu al heel zelfstandig aan de slag kan. Tegelijkertijd is iedereen heel behulpzaam en enthousiast om mij mee te nemen in zaken die ik nog niet ken. Qua functie-inhoud vind ik het vooral prettig dat er veel afwisseling in de werkzaamheden zit en dat je van begin tot eind bij een proces betrokken bent, iets kan opstarten wat je ook weer daadwerkelijk zelf afsluit.

Je geeft aan elke dag met plezier naar je werk te gaan, het plezier wat je in je vorige baan op het laatst een beetje was verloren. Wat maakt VUmc een organisatie, en de projectadministratie een afdeling, waar jij elke dag met plezier voor werkt?

De collega’s hier zijn zo aardig, er is oprechte interesse in elkaar en iedereen is enthousiast over wat ze doen en wil een bijdrage leveren aan hetzelfde doel. Daarnaast kan ik hier ontzettend veel leren omdat er een goede balans is tussen projectadministrateurs van verschillende niveaus. We doen het hier echt samen, iedereen gunt elkaar wat.

Vergeleken met de commerciële organisatie waar ik vandaan kom, merk ik dat hier veel flexibiliteit is. Ik volg nog een opleiding naast mijn werk, dus als ik eens een uur eerder weg moet of als het makkelijker is om thuis te werken dan kan dat. Dit draagt voor mij bij aan een goede werk/privé-balans.

Waarom zouden starters/jonge mensen zoals jij een rol als junior projectadministrateur juist in een organisatie als Amsterdam UMC, locatie VUmc moeten willen bekleden?

Ik denk dat jongere mensen die niet voor het grotere geld maar juist iets willen bijdragen aan de maatschappij voor hun persoonlijke ontwikkeling willen gaan hier goed op hun plek zouden zitten. Hier kom je in een omgeving terecht waar ontzettend hard gewerkt wordt en je je intellectueel wordt uitgedaagd, maar waar tegelijkertijd veel waarde wordt gehecht aan vrije tijd en het welzijn van de medewerkers. Dat vind ik heel bijzonder. 

“Werken bij de BIZA is voor mij werken op een sfeervolle plek waar persoonlijke ontwikkeling gestimuleerd wordt” – Madhuri Sewrattan

Wil jij ook werken als projectadministrateur bij locatie VUmc? Bekijk hier onze actuele vacature!