Wat doe je als leerling radiodiagnostisch laborant?

Ik ben Jamie en ben 2e jaars leerling radiodiagnostisch laborant in VUmc. Als leerling radiodiagnostisch laborant hou je je vooral bezig met techniek en patiënten. Je werkt met röntgenstraling en dit in combinatie met patiëntenzorg is wat het werk in houdt. Het is van belang dat je een goed beeld levert om een juiste diagnose te stellen voor de patiënt. Dit maakt het beroep ook uitdagend en interessant. Als radiodiagnostisch laborant sta je op de röntgenkamer, CT-scan, MRI-scan, maar ook kom je op de angio (beeldvorming van bloedvaten), operatiekamers en verschillende afdelingen. De afwisseling van het werk spreekt mij erg aan omdat het veel diversiteit bevat.

Waarom heb jij voor deze opleiding gekozen?

Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat je theorie afwisselt met de praktijk. Zo bouw je ervaring op en wordt de theorie vanzelf eigen gemaakt.

Voldoet de opleiding aan je verwachtingen?

De opleiding voldoet meer dan aan mijn verwachtingen. Persoonlijk wist ik niet dat er zo veel modaliteiten waren waarin ik werk. Hierdoor is je rooster heel afwisselend en maakt het werk divers wat ik als positief ervaar.

Heb ik jouw interesse gewekt en wil jij ook in mijn schoenen staan? Solliciteer en wie weet ben jij mijn toekomstige collega! Kijk voor meer informatie op www.werkenbijvumc.nl/vacatures/leerling-radiodiagnostisch-laborant/