Maarten van der Weijden, olympisch medaille winnaar en voormalig leukemie patiënt, heeft VUmc vanochtend met een bezoek vereerd.

Maarten is ambassadeur voor de ‘Week van de Zorg en Welzijn‘, georganiseerd door de SIGRA. Om deze week van de zorg en welzijn te openen is Maarten vanochtend bij VUmc geweest. Hij is destijds bij ons behandeld en wilde graag VUmc en haar medewerkers bedanken voor de goede zorg die hij destijds heeft mogen ontvangen.

Bedankt VUmc!
Maarten sprak eerst met dr. Ossenkoppele en overhandigde hem een kado die twee belangrijke elementen met elkaar combineert: zijn passie voor water en een symbool voor het leven aangezien hij leukemie heeft overwonnen. Dit unieke kado is een fles gevuld met water dat stroomt, en door het stromen een hart laat bewegen. Het kado pronkt nu op de hematologie afdeling en is voor alle medewerkers en patiënten te bewonderen.

Vanavond (maandag 13 maart 2017) wordt bovenstaande uitgezonden bij RTL Live om 17:00 uur!

Rondleiding op de afdeling hematologie
Vervolgens kreeg Maarten een rondleiding over de afdeling, waar hij nog veel bekende gezichten ziet. Naast een leuk weerzien vinden de verpleegkundigen het ook erg leuk om met Maarten op de foto te gaan!

De verpleegkundigen van de toekomst
Maarten sluit zijn bezoek aan VUmc af door via Skype met verpleegkundigen in opleiding van het ROC Amsterdam te praten. Ze vragen hem de hemd van het lijf en hij geeft hen de gouden tip om goed na te denken over je toekomst: welke vorm van zorgverlening spreekt je het meeste aan? Ga op onderzoek uit en volg je hart!

Wil je meer weten over de week van de zorg en welzijn? Kijk dan op www.weekvanzorgenwelzijn.nl.