De eerste acht mbo-verpleegkundigen VUmc legden op 11 maart jongstleden de eed van verpleegkundigen af en ontvingen hun hbo-V bachelorsdiploma. Een topprestatie.

De groep startte anderhalf jaar geleden aan dit speciaal ontwikkelde opleidingstraject van VUmc Amstel Academie, Hogeschool Inholland en Bureau STERK. Daarmee zijn zij niet alleen de eerste lichting van deze opleiding, maar zijn zij ook als eerste in het bezit van een Bachelor of Science (BSc).

Hbo-v bachelor of Sciences en opleiders (foto: Monique Kooijmans)

Het was geen makkelijk traject. Voor de studenten niet en ook voor de opleiders was het nog zoeken. De mbo-verpleegkundigen die het intensieve duale programma volgden zijn pioniers, moesten dealen met onduidelijkheden en waren afhankelijk van de welwillendheid van collega’s en steun van familie en vrienden.

Amstel Academie en Inholland spelen met de verkorte flexibele deeltijdopleiding hbo-V in op het thema ‘life long learning’ en de grote maatschappelijke vraag naar meer hbo-verpleegkundigen. De zorg voor de patiënt vraagt om steeds meer kennis en vaardigheden van de verpleegkundige, competenties op meerdere  niveaus en inhoudelijke differentiatie. Bovendien komt deze opleiding  tegemoet aan de behoefte van een groep ervaren mbo-verpleegkundigen die graag verder willen doorstuderen. De opleiding is praktijkgericht en doet recht aan de kennis en ervaring van de mbo-verpleegkundige. Met behulp van een competentietoets wordt een maatwerktraject aangeboden dat varieert van 1 tot 3 jaar.

Later dit jaar nemen nog meer van onze studenten hun hbo-v bachelor in ontvangst. Fantastisch!

Ben jij enthousiast en wil je meer informatie over de opleiding? Kijk op opleiding verpleegkunde-deeltijd