Bert: “Met de tracers en Positron Emissie Tomografie kunnen we betere diagnoses stellen en ondersteunen we klinisch onderzoek.”

Bert is hoogleraar Radiofarmacochemie. Wij stelden hem drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Bert, zijn werk en waarom hij bij VUmc is gaan werken.

 1. Waarom werk jij bij VUmc?
  VUmc biedt de mogelijkheden dat ik mijn werk ook echt kàn doen. Je wordt ondersteund door clinici, van onderzoeksinstituten tot aan de Raad van Bestuur. De toekomst ziet er erg goed uit met de komst van het nieuwe moleculair imaging center, begin 2019.
 2. Wat doe jij binnen VUmc?
  Ik ben hoogleraar Radiofarmacochemie. Ik leid een onderzoeksgroep voor het maken van radioactief gelabelde verbindingen (tracers) voor patiëntenzorg en klinisch onderzoek. Met de tracers en Positron Emissie Tomografie kunnen we betere diagnoses stellen en ondersteunen we klinisch onderzoek. Ook kunnen we bijvoorbeeld beter begrijpen wat de werking is van geneesmiddelen, wat weer door werkt in een betere behandeling van de patiënt.
  Daarnaast vind ik onderwijs belangrijk en ben ik bezig met het opzetten van een master radiofarmacochemie.
 3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
  Dat met een exact vak als scheikunde je toegepast onderzoek kan doen en een bijdrage kan leveren aan een betere gezondheidszorg.