Eliane: “Het altruïsme van de donoren en het blind vertrouwen wat ze hebben in de wetenschap vind ik mooi.”

Eliane is hoofd van de snijzaal. Wij stelden haar drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Eliane, haar werk en waarom zij bij VUmc is gaan werken.

  1. Waarom werk jij bij VUmc?
    Ik werk bij VUmc, omdat het een toonaangevend academisch ziekenhuis is met een goede naam binnen wetenschappelijk onderzoek. Werken voor VUmc sprak mij aan, omdat ik mensen ken die hier goed behandeld zijn.
  2. Wat doe jij binnen VUmc?
    Ik ben hoofd van de snijzaal, die valt onder de afdeling anatomie & neurowetenschappen. In mijn functie coördineer en faciliteer ik de snijzaal practica voor geneeskunde studenten. Daarnaast ben ik aanspreekpunt voor lichaamsdonoren die zich online of telefonisch aanmelden om hun lichaam bij overlijden beschikbaar te stellen voor de wetenschap.
  3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
    Het wonderlijke van het menselijk lichaam – hoe alles met elkaar is verbonden – heeft mij altijd aangetrokken. Ik vind het boeiend om hier zijdelings mee bezig te zijn. Het contact met de donoren is heel bijzonder. Het altruïsme van de donoren en het blind vertrouwen wat ze hebben in de wetenschap vind ik mooi. Het is een schril contrast met wat je soms ziet in het dagelijkse leven.