Jantien: “VUmc heeft mijn aandacht getrokken, omdat er veel aandacht wordt besteed aan onderwijs”

Jantien is onderwijskundig adviseur medische vervolgopleidingen. Wij stelden haar drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Jantien, haar werk en waarom zij bij VUmc is gaan werken.

  1. Waarom werk jij bij VUmc?
    Ik heb een aantal jaren in het buitenland gewoond en heb daar gezien dat de gezondheidszorg minder goed is geregeld. Dit motiveerde mij om in Nederland een bijdrage te leveren aan de gezondheidszorg. VUmc heeft mijn aandacht getrokken, omdat er veel aandacht wordt besteed aan onderwijs. VUmc heeft een groot Instituut voor onderwijs en opleiden dat het onderwijs onderzoekt, ontwikkelt en innoveert. Dat mijn vader ooit geneeskunde heeft gestudeerd aan de VU, was een leuke bijkomstigheid.
  2.  Wat doe jij binnen VUmc?
    In het Instituut voor onderwijs en opleiden (IOO) werk ik bij het team Professionalisering dat zich bezig houdt met de professionalisering van de docenten en opleiders in de opleiding geneeskunde en de medisch specialistische vervolgopleidingen. Als onderwijskundig adviseur medische vervolgopleidingen bied ik o.a. het ‘Teach the Teacher’ scholingsaanbod aan opleiders, supervisors, AIOS en opleidingsteams in zowel VUmc als in partnerziekenhuizen in de regio. Ook houd ik me bezig met het ontwikkelen en uitvoeren van maatwerktrainingen voor opleidingsteams.
  3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
    Op dit moment gebeurt er veel binnen het medisch onderwijs, dat maakt mijn werk uitdagend. Daarnaast werk ik met betrokken en gemotiveerde professionals.