Leo: “Bij een universiteit komen elk jaar nieuwe studenten die écht zin hebben om te werken en zich in te zetten. Doordat zij goed gemotiveerd zijn en passie hebben geeft het veel voldoening om deze studenten een stapje verder te kunnen helpen met mijn kennis en ervaring.”

Leo is directeur van de subsidiedesk. Wij stelden hem drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Leo, zijn werk en waarom hij bij VUmc is gaan werken.

 1. Waarom werk jij bij VUmc?
  Binnen VUmc heerst een prettige werksfeer. Ondanks de grote variatie aan mensen met verschillende achtergronden en culturen verloopt de onderlinge samenwerking altijd goed. De uitdaging blijft dan ook om goed te kijken hoe je deze mensen op een verschillende manier kunt benaderen.
  Als consequentie kan dit hebben dat er soms te weinig meer wordt gezegd, wat voornamelijk in subsidieland heel belangrijk is. Dit maakt het zodanig prettig dat er ook mogelijkheden zijn om eventueel dingen te veranderen.
  Verder is VUmc goed te bereiken. Daarbij kwam de mogelijkheid voor deze baan kwam op het juiste moment op mijn pad.
 2. Wat doe jij binnen VUmc?
  Ik ben directeur van de subsidiedesk. Binnen mijn functie valt het leidinggeven aan een team van ongeveer 14 mensen. Mijn rol hierin is het uiteenzetten van de lijnen, de visie en voorop staan bij complexe problemen. Daarnaast ben ik ook senior subsidieadviseur.
  Mijn dagelijkse taken bestaan voornamelijk uit praten, overleggen, inspireren en motiveren. Ik moet bijvoorbeeld veel vergaderen met andere afdelingen zoals financiën, beleidsmedewerkers en communicatie. Verder ben ik bezig met het schrijven en herschrijven van subsidieaanvragen en het geven van training in het onderwijs. Ik geef voorlichting en leer mensen, van bijvoorbeeld een master of PhD, hoe ze subsidie kunnen aanvragen voor een onderzoek. 
 3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
  Ik heb een groot netwerk en veel interactie met mensen. Dit maakt het erg gevarieerd en elke dag een uitdaging.
  Bij een universiteit komen elk jaar nieuwe studenten die écht zin hebben om te werken en zich in te zetten. Doordat zij goed gemotiveerd zijn en passie hebben geeft het veel voldoening om deze studenten een stapje verder te kunnen helpen met mijn kennis en ervaring.