Lorenza: ‘Er heerst een “no-nonsense mentaliteit”, wat ik erg fijn vind.’

 1. Waarom werk je bij VUmc?
  Ik hou van uitdaging en vernieuwing. De afdeling radiotherapie van VUmc is erg innovatief waarbij de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. VUmc loopt voorop qua radiotherapeutische technieken en medische apparatuur. Dit vergt en biedt veel flexibiliteit. Al deze aspecten samen vormen voor mij de perfecte werkomgeving. Daarnaast heerst er een “no-nonsense mentaliteit”, wat ik erg fijn vind.
 2. Wat doe jij binnen VUmc?
  Ik begon op de afdeling als stagiaire, na mijn diplomering heb ik de kans gepakt om door te groeien als praktijkbegeleider en tot slot tot teamleider.
  In mijn functie als teamleider heb ik  twee rollen; Ik hou mij enerzijds bezig met dagelijkse aansturing van circa 16 radiotherapeutisch laboranten. Ik bied een luisterend oor en bekijk de mogelijkheden voor scholing, ontwikkeling en uitdaging van de laboranten. Anderzijds is het bewaken en ontwikkelen van processen een belangrijk aspect als teamleider. Daarbij werk ik nauw samen met andere teamleiders en het paramedisch hoofd  in het maken van toekomst plannen voor de afdeling en het opzetten en coachen van projecten.
 3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
  Het contact met laboranten. Het kunnen meewerken en onderdeel zijn van vernieuwing en innovatie van de afdeling. De spin in het web zijn en de bijbehorende contacten die ik heb met verschillende disciplines.