Minka: “Het is mooi om een brug te slaan tussen de medische inhoud en het management van de gezondheidszorg”

Minka is manager bij de afdeling klinische chemie. Wij stelden haar drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Minka, haar werk en waarom zij bij VUmc is gaan werken.

  1. Waarom werk jij bij VUmc?
    Ik ben als biomedicus opgeleid en heb dus veel affiniteit met de gezondheidszorg. Aan het eind van mijn opleiding bleek management mij echter ook aan te spreken, mede door de uitdagingen die er liggen binnen de zorg. Een voorbeeld hiervan is de betaalbaarheid van de zorg. De keuze voor een managementfunctie was dan ook een logische keuze. Ik volg nu de MBA Healthcare Management om mijzelf verder te ontwikkelen op dit gebied.
  2. Wat doe jij binnen VUmc?
    Ik werk bij Divisie V. In deze divisie zitten alle medisch ondersteunende afdelingen. Ik heb bij verschillende afdelingen binnen de divisie gewerkt en op dit moment ben ik manager klinische chemie. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, waaronder personele en financiële zaken. Binnenkort start ik met een nieuwe baan binnen VUmc, waarbinnen ik mij bezig zal gaan houden met de strategie en het beleid van de divisie.
  3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
    Het leukste aan mijn werk vind ik het structureel verbeteren van de zorg. VUmc biedt veel uitdagingen, maar ook mogelijkheden. Ik haal voldoening uit: zorgprofessionals inzicht geven in de beleidsmatige en financiële kant van de zorg, tot het sociale aspect: de contacten die je maakt.