Monique: “De diversiteit van de werkzaamheden en de ondersteuning die we bieden aan de werkvloer is wat het zo leuk maakt.”

Monique is manager ICT. Wij stelden haar drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Monique, haar werk en waarom zij bij VUmc is gaan werken.

 1. Waarom werk jij bij VUmc?
  Ik heb een tijdje buiten de ring van Amsterdam gewerkt, hierdoor moest ik elke dag met de auto op en neer. Na twee jaar besloot ik gericht iets te zoeken binnen de ring van Amsterdam zodat ik lekker op de fiets naar het werk kon. Daarnaast heb ik altijd in de zorg gewerkt, zowel aan het bed als later omscholing naar ICT.
 2. Wat doe jij binnen VUmc? 
  Ik ben manager ICT met de aandacht op de frontoffice, dit is met name werkplekbeheer, servicedesk en autorisatiebeheer. Ik ben het eerste contact voor ICT.
 3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
  Ik ben van teamleider naar manager ICT gegaan en zit nu voor het 7e jaar bij VUmc. Ik had altijd al affiniteit met techniek en het contact met mensen spreekt me erg aan.
  De diversiteit van de werkzaamheden en de ondersteuning die we bieden aan de werkvloer is wat het zo leuk maakt. Wij zijn verantwoordelijk voor het gemakkelijk verlopen van een proces.
  ICT is niet meer weg te denken hier in huis. Het mooie is dat je een ICT proces kan vergelijken met het zorgproces. Bij een bepaald incident kunnen wij door middel van vragen stellen een diagnose opstellen, hiermee kunnen we de behandeling en oplossing inzetten.