Ruud: “Het is mooi om innovatief bezig te zijn en steeds een nieuwe uitdaging te vinden.”

Ruud is hoofd van het Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde (ANH). Wij stelden hem drie vragen om een beter beeld te krijgen bij Ruud, zijn werk en waarom hij bij VUmc is gaan werken.

 1. Waarom werk jij bij VUmc?
  VUmc is een mooie organisatie die hoogwaardige kwaliteit levert, zowel in zorg, opleiding als onderzoek. Daarmee speelt VUmc een belangrijke maatschappelijke rol .
 2. Wat doe jij binnen VUmc?
  Ik ben hoofd van het Academisch Netwerk Huisartsgeneeskunde (ANH). Dit valt onder de afdeling huisartsgeneeskunde en ouderengeneeskunde. Het ANH is een samenwerking tussen de huisartsgeneeskunde VUmc en een aantal huisartsenorganisaties in de regio Amsterdam. In het ANH wordt samen gewerkt aan wetenschappelijk onderzoek en vernieuwing van onderwijs en zorg.
  Mijn rol is het  op een goede manier bij elkaar brengen van professionals, zoals huisartsen, onderzoekers en docenten zodat er mooie nieuwe projecten ontstaan met uiteindelijk als doel daarmee de huisartsgeneeskunde te optimaliseren.
  Ik heb altijd al in de zorg sector gewerkt en dan voornamelijk aan de organisatorische, innovatieve kant.
 3. Wat maakt jouw werk zo leuk?
  Het is mooi om aan een maatschappelijke opdracht te werken en nuttig bezig te zijn.
  Ik heb het beroep van huisartsen altijd al mooi gevonden. Het is mooi om innovatief bezig te zijn en steeds een nieuwe uitdaging te vinden. Ergens je schouders onder kunnen zetten en (nieuwe) verbindingen te realiseren. Eigenlijk ben ik de spin in het web.