Monique Egas

2007 – heden   Zorgcoördinator op de afdeling radiotherapie

2007 – heden   Werkzaam bij VUmc

1998 – heden   Werkzaam in de gezondheidszorg (verpleging, CSA, radiologie en de SEH)

 

Monique is zorgcoördinator voor de balie en de backoffice bij radiotherapie. Dat wil zeggen dat zij het reilen en zeilen van de backoffice- en van de baliemedewerkers in goede banen leidt. Dit alles op een afdeling die nooit stil staat.

“Radiotherapie vernieuwd continu, het staat nooit stil. De techniek gaat snel. Continu is er nieuwe apparatuur die beter is, sneller is en preciezer kan zijn. Dat maakt radiotherapie een hele interessante afdeling om bij te werken,” zegt Monique bij de start van het interview. Op deze vernieuwende afdeling bereidt het team aan de balie en in de backoffice het spreekuur voor. Ze bellen patiënten, leggen het eerste consult uit en vertellen wat de voorbereidingen zijn. “De patiënten bellen ons ook vaak. We geven dus veel informatie. Er is veel ad hoc werk. De werkzaamheden zijn verschillend. Dat maakt het juist zo leuk.”

“Mijn drijfveer is allereerst het werk dat ik doe, maar daarnaast is mijn teamleider ook echt een inspiratiebron. Hoe enthousiast zij is, hoe zij zit in vergaderingen en hoe zij vragen kan stellen, dat vind ik een kunst. Zij heeft altijd ruimte voor een praatje. Als je ergens mee zit kun je bij haar aankloppen. Dat geldt voor de hele afdeling. Als je ergens mee zit, is er altijd een mogelijkheid om dit te delen. De deur staat altijd open bij iedereen. De sfeer is daardoor erg goed. Hierdoor kunnen we servicegericht werken en ervoor zorgen dat patiënten zich thuis voelen.”

Met de komst van EVA zijn er veel nieuwe gebeurtenissen. Het voordeel voor radiotherapie is dat ze al digitaal zijn. Twee jaar geleden is een dependance in Hoorn geopend, toen moest de afdeling al digitaliseren. De afdeling loopt dus een beetje voor op de rest van de polikliniek. “De stap is voor ons nu minder groot, omdat wij al zijn gedigitaliseerd. Het was een hele uitdaging twee jaar geleden, maar dat is dankzij het team allemaal goed gegaan. “