Mark Zuidberg – Management Trainee

Mark Zuidberg

“Of ik vanaf het begin van mijn studie wist dat ik het traineeship bij het Amsterdam UMC wilde volgen? Zeker niet, maar desondanks ben ik heel blij met de keuze die ik heb gemaakt”. Zegt Mark, die in februari 2018 is gestart met het Management Traineeship.

“Na het afronden van de bachelor Psychobiologie aan de UvA ben ik twee 2-jarige masters gaan doen: een Biomedical Sciences master met als richting Basic and Applied Neuroscience aan de Universiteit van Amsterdam, en de master Management Policy Analysis & Entrepreneurship in the Health and Life Sciences aan de VU. De een is meer wetenschappelijk georiënteerd, waardoor ik soms de verbinding miste met maatschappelijke vraagstukken. Daarom ben ik nog een tweede master gaan doen die meer ingaat op complexe vraagstukken in de gezondheidszorg. Het traineeship is een mooie vervolgstap en een uitstekende start voor jonge professionals die zichzelf willen ontwikkelen en de patiëntenzorg willen verbeteren. ”

De eerste opdracht van Mark is op locatie VUmc. “Dit project gaat over de JCI implementatie binnen het facilitair bedrijf. JCI staat voor Joint Commission International, een internationale accreditatievorm voor ziekenhuizen. Mijn taken in dit project zijn o.a. het ondersteunen van de implementatie van werkplannen, opzetten van multidisciplinaire overleggen, monitoren en coördineren van de algehele voortgang van het project. De collega’s in het team vinden het heel leuk dat er een jonge collega, die net afgestudeerd is, komt mee werken.”

“Ik weet nog niet goed wat ik na dit traineeship wil gaan doen, maar ik ben er van overtuigd dat dit een heel goede start is voor mijn carrière. Eigenlijk is het traineeship een soort proeftuin waar je in twee jaar tijd op verschillende plekken en manieren Amsterdam UMC leert kennen. Daarnaast zijn de regelmatige vrijdagmiddagborrels met de mede-trainees erg gezellig!”