Vandaag is het de nationale dag van de vrijwilliger. Dé dag waarop vrijwilligers in het zonnetje worden gezet. Een uitgelezen kans om ook onze vrijwilligers te bedanken voor hun belangeloze inzet, en ze eens lekker te verwennen!

vrijwiligers 2 x450

Even lekker relaxen tijdens een massage. Of langs de kapper en visagist voor een nieuwe look. Afgelopen donderdag werden onze vrijwilligers als ware sterren onthaald en flink in de watten gelegd tijdens een speciaal verwenmoment.

x450 vrijwilligers

Eenmaal uitgerust en opgetut was het tijd voor een professionele fotoshoot.  En dat is meer dan verdiend volgens Geraldine van der Waal en haar collega Emilie Holthuizen van bureau vrijwilligerszaken:” Wij zijn onwijs trots op al onze vrijwilligers. Als je ziet wat voor bijzonder werk zij dag in dag uit voor onze patiënten verrichten, daar kun je alleen maar respect voor hebben. Op deze manier willen we extra benadrukken hoe belangrijk vrijwilligers zijn voor Amsterdam UMC.”

Toch is het voor de meeste vrijwilligers even wennen om in het middelpunt van de belangstelling te staan. ” Al die bedankjes, we doen gewoon wat we moeten doen. Maar het is wel ontzettend leuk om al je collega’s weer eens te zien en even bij te kletsen. ” Aldus Ursula. Zij werkt al 30 jaar nog steeds wekelijks met veel plezier als gastvrouw bij Amsterdam UMC.

Waarom vrijwilligerswerk? Daar hoefden de meesten niet lang over na te werken. Zo vertelt Shirley enthousiast: ” Het is een cirkel van geven en ontvangen. Je krijgt er ook zo ontzettend veel voor terug van de patiënten.”

Onze vrijwilligers
Op de locatie VUmc werken ruim driehonderd vrijwilligers. Op verschillende afdelingen, als gastheer of gastvrouw bij de ingangen, in het gastenverblijf of bij VUmc Kinderstad. Mensen die naast hun baan of studie tijd vrijmaken om zich in te zetten voor de patiënten door hen te ondersteunen waar nodig. Het helpen van mensen en de dankbaarheid die daaruit voortvloeit zijn voor veel van de vrijwilligers de grootste reden om hun functie met plezier uit te oefenen.

Ook vrijwilliger worden?
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s die hier hun steentje aan bij willen dragen. Wil jij ook vrijwilliger worden in het Amsterdam UMC, locatie VUmc? Bezoek dan hier onze vrijwilligerspagina.

Het verwenmoment is mogelijk gemaakt dankzij de enthousiaste inzet van fotograaf Cees de Kuijer, De DJO academyTrendline Hairstudio en jiskmassage.