Donderdagavond 4 oktober vond het Emma Droomgala plaats in het Hyatt Regency hotel, het voormalig Emma kinderziekenhuis, in Amsterdam. Het doel van deze avond was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de nieuwe IC Neonatologie afdeling.

Anita Zijp, verpleegkundige op de IC Neonatologie (locatie VUmc) was erbij. Ze vertelt: “Voor deze avond konden mensen zich aanmelden door een sponsortafel te kopen. Er werd voor alle gasten een diner geserveerd. Tijdens het diner vonden er verschillende activiteiten plaats, begeleid door Bastiaan en Tooske Ragas. Er waren Interviews met de ouders van de te vroeg geboren tweeling Nore en Vieve en met de 18-jarige Demi de Jong die zelf te vroeg geboren is. Ook was er een livestream met afdeling neonatologie op locatie AMC, waar chef de clinique Letty van Toledo werd geïnterviewd samen met ouders die aan het bed zaten bij hun kindje.”

2018-10-09 Emma Droomgala

Gedurende de avond verkochten verpleegkundigen, werknemers en  ambassadeurs van ‘Stichting Steun Emma kinderziekenhuis AMC’ loten en Emma-beren. Het hoogtepunt van de avond was de veiling waar twaalf dromen werden geveild: van VIP-arrangementen bij Ajax en het ABN/AMRO tennistoernooi, een dromensessie door Erik Scherder tot luxe hotelovernachtingen. Mijn droom was om voor elk van onze 36 single-bed units een goede kangoeroestoel te hebben, zodat ouders op een zo’n relaxed mogelijke manier met hun  pasgeboren kindje kunnen buidelen. Ik was verrukt dat dertien mensen op de stoel van €1.000 hebben geboden. Tijdens het dessert in de foyer werd aan het einde van de avond de totale opbrengst bekend gemaakt. Er is een prachtig bedrag van €130.000 opgehaald voor onze nieuw te bouwen IC neonatologie van het Amsterdam UMC op locatie AMC.”