Op 23 november jl. was het weer zover, de RISK controlling tour (in samenwerking met studievereniging RISK: een controlling tour waarbij finance studenten uit Groningen verschillende bedrijven in de Randstad bezoeken om een kijkje in de keuken te nemen. Dit jaar online vanwege alle maatregelen rondom covid-19. Dat deed echter niets af aan de inhoud en het enthousiasme waarmee ook dit jaar werd deelgenomen.


Kennismaken en hersens kraken

Amsterdam UMC kreeg, net als elk deelnemend bedrijf, twee uur om zichzelf te presenteren en de deelnemers kennis te laten maken met de organisatie. Na een welkomstwoord van één van onze leden van de Raad van Bestuur, stelde de afdeling en deelnemers zich voor en vertelde team recruitment meer over de sollicitatieprocedure binnen Amsterdam UMC. Daarna konden de handen uit de mouwen en de hersens worden gekraakt: de groep ging uiteen in twee break-out rooms, waarin gewerkt werd aan een case die na ruim een uur weer plenair besproken en toegelicht werd.

“Ontzettend leerzaam”, “ook online een goed kijkje kunnen krijgen in de keuken van een organisatie als Amsterdam UMC” en “heel interessant om te zien wat voor gevolgen covid-19 heeft op de financiële bedrijfsvoering van een organisatie als Amsterdam UMC” zijn een deel van de reacties die wij hebben ontvangen na afloop van het event. En ook wij hebben het weer als zeer succesvol en plezierig ervaren!

{tekst gaat door onder de afbeelding}


Wij dagen je uit!

Voor iedereen die dit event gemist heeft, of niet in Groningen studeert, hebben wij een online mini-case opgezet. Die vind je hier. Wij zijn heel benieuwd of jij ons kan vertellen wat het bedrijfsresultaat is op basis van de prognose over 2020. Wil jij ons laten zien dat jij uit het juiste hout gesneden bent voor een mogelijke toekomst binnen Amsterdam UMC? Wij zien graag jouw antwoord op de case per mail tegemoet, zodat we jou direct kunnen voorzien van een uitgebreide uitwerking. Het juiste antwoord zullen wij delen na een week delen op social media!

Daarnaast zijn wij voornemens om op termijn ook een event te organiseren voor studenten binnen de regio. Wil je graag op de hoogte gehouden worden van de datum en inhoud van dit event? Mail dan naar b.dejong2@amsterdamumc.nl of bel naar 020-444 5635.