Foto 2 VUmc samen 50 jaar 20161011
Van links naar rechts: Frank ten Oever, Mariël Jacobs en Nicole Moers

12 oktober 1966 is de dag dat VUmc officieel is geopend, maar ook de geboortedag van twee VUmc’ers. Nicole Moers, gespecialiseerd verpleegkundige obstetrie en gynaecologie en Mariël Jacobs, gedragswetenschappelijk docent bij de huisartsopleiding voelen zich extra jarig vandaag. Samen met VUmc 50 jaar! Frank ten Oever, P&O directeur, feliciteert beide medewerkers met deze bijzondere gebeurtenis.

Als gedragswetenschappelijk docent leert Mariël huisartsen in opleiding meer over de arts-patiënt communicatie. ‘Waarom voel ik mij deze arts prettig, heb ik alle vragen kunnen stellen, etc. en was dit bij een andere arts niet zo’, legt Mariël uit.  Ze heeft dit zelf ervaren, wat haar onder andere heeft gemotiveerd om huisartsen in spe de balans tussen menselijkheid vs. de professionele afstandelijkheid te laten ontdekken. ‘De hulpvraag stellen aan patiënten is zeer waardevol. Patiënten kunnen dezelfde ziekte hebben, maar een andere behoefte aan zorg nodig hebben’.

Nicole werkt met hart en ziel als gespecialiseerd verpleegkundige obstetrie en gynaecologie. ‘Bij het 25-jarig jubileum van VUmc werkte ik hier ook, net als vandaag een speciale dag’, geeft Nicole aan. Na ergens anders te hebben gewerkt is Nicole teruggekomen. ‘Voor mij is de rode draad in mijn werk dat patiënten hun eigenwaarde houden. Patiënten stimuleren wat zelf kunnen en assisteren of overnemen waar het niet gaat’.