Wij vinden het leuk dat je wilt solliciteren en zijn benieuwd naar jouw inbreng!

De sollicitatieprocedure bestaat uit enkele stappen:

  • Solliciteren: via onze website kun je solliciteren naar openstaande vacatures of een open sollicitatie sturen. In het sollicitatieformulier vragen wij om enkele persoonlijke gegevens, jouw cv en motivatie. Na het versturen van je sollicitatie, krijg je automatisch een bevestiging per e-mail.
  • Selectie: op basis van jouw cv en motivatie bepalen wij of er een match is tussen jou en het vacatureprofiel. We doen ons uiterste best om je snel te laten weten of je uitgenodigd wordt voor een gesprek. Na de sluitingsdatum van de vacature nemen we binnen 2 weken contact met jou op.
  • Sollicitatiegesprek: als je wordt uitgenodigd voor het gesprek, ontvang je voorafgaand een uitnodiging  waarin de datum, het tijdstip, de locatie en de gesprekpartners worden vermeld. Tijdens het sollicitatiegesprek krijg jij de mogelijkheid om meer te weten te komen over Amsterdam UMC locatie VUmc, de afdeling en de functie. Tegelijkertijd vormen jouw gesprekspartners een idee of jij geschikt bent voor de functie. Kom je op gesprek en verloopt dat voor ons allebei naar tevredenheid, dan volgt meestal een tweede gesprek. Daarbij zitten weer andere mensen aan tafel, die met een andere blik bekijken of jij de nieuwe medewerker bent die we nodig hebben.
  • Externe assessments: een assessment kan onderdeel uitmaken van een sollicitatieprocedure. Of het van toepassing is op de functie waar jij op solliciteert, is afhankelijk van de selectiecommissie of je potentiële toekomstige leidinggevende. Meestal geven wij in de vacaturetekst aan indien een assessment onderdeel is van de sollicitatieprocedure. Een assessment wordt door een extern assessmentbureau afgenomen.
  • Interne assessments: een ander soort assessment is een persoonlijkheidsvragenlijst (PAPI) die door een recruiter van locatie VUmc wordt afgenomen door middel van een digitale vragenlijst met stellingen. Deze vragenlijst geeft vervolgens inzicht in je behoeften en gedrag op het werk en kan als input gebruikt worden in een sollicitatiegesprek.
  • Feedback: naar aanleiding van het sollicitatiegesprek ontvang je persoonlijke feedback, zowel bij een positieve als een negatieve beslissing. Dit wordt tevens schriftelijk bevestigd.
  • Inwinnen van referenties: na je gesprek(ken) winnen we referenties over je in en controleren we of je alle benodigde diploma’s en eventueel of je een BIG-registratie hebt. Voor de referenties vragen wij je vooraf om toestemming om deze referenties te mogen inwinnen. Deze informatie beperkt zich tot hetgeen wat direct verband houdt met de vacature.
  • Aanstelling: samen met de leidinggevende bereik je overeenstemming over je salaris en de startdatum. Daarna volgt de indiensttredingprocedure. Hierover lees je meer onder in dienst bij locatie VUmc.