Je komt aan op de negende verdieping, een ogenschijnlijk normale afdeling in een ziekenhuis. Maar dan zie je een tunnel en als je daar doorheen loopt voelt het misschien wel een beetje alsof je in de ruimte bent en dan…..kom je aan in de mooiste stad die er is..

In Kinderstad waan je je buiten het ziekenhuis. Op de bovenste verdieping van het gebouw van VUmc, direct naast de kinderkliniek, maakt het paviljoen zich letterlijk los van het bestaande pand. Achter de enorm hoge glazen gevels over twee verdiepingen voelt het alsof je niet binnen bent, maar alsof je je begeeft tussen de wolken.

Afleiding lijkt herstel te bevorderen en kan kinderen bepaalde situaties waarin zij verkeren even doen vergeten, dus kunnen kinderen hier doen wat ze het allerliefste doen: spelen! En er is voor ieder wat wils: peuters, kleuters maar ook tieners kunnen zich in Kinderstad goed vermaken.

       

Zo is er bijvoorbeeld het Ajax-spelershome met een indoor voetbalveldje en een ware spottersplek, voor het spotten van vliegtuigen van en naar Schiphol. Ook staat er een romp van een vliegtuig, waarbij je even kan doen alsof je op een verre reis gaat of aan het werk bent als stewardess (in een echt pakje van KLM)!

In de TV werkplaats van Care 4 Kids/Endemol kunnen filmpjes en foto’s worden gemaakt. In een echte Spyker racewagen met een groot beeldscherm kunnen de kinderen een racespel spelen. Met een glijbaan zoef je van de tiende naar de negende verdieping. Even ontspannen of een boekje lezen doe je op de zitzakken in het Paarse Bos. Bovendien is er volop speelgoed aanwezig, zoals lego, k’nex, playmobil, een speel – en bouwhoek.

       

Als kers op de taart is ook het uitzicht – over het Amsterdamse Bos enerzijds en de stad anderzijds – fenomenaal. Benieuwd? Aarzel niet, kom vooral een keertje langs!

Wij zijn hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Wil jij een bijdrage leveren aan dit paradijs waar kinderen de realiteit even kunnen vergeten?
Meld je dan nu aan door te mailen naar kinderstad@vumc.nl

Fotografie: DigiDaan