Beide locaties van Amsterdam UMC worden elk jaar bezocht door het Teddy Bear Hospital. Met hun ‘zieke’ knuffel kunnen kinderen naar bijvoorbeeld de chirurg, tandarts of radioloog. In de week van 11 maart komt het Teddy Bear Hospital naar locatie VUmc. Ook (klein)kinderen van Amsterdam UMC’ers zijn dan van harte welkom.

In de polikliniek van locatie VUmc wordt van maandag 11 tot en met vrijdag 15 maart weer het Teddybear Hospital ingericht. In de rol van specialist ‘behandelen’ medisch studenten dan de zieke knuffels die door hun baasjes zijn meegebracht. Naast leerlingen (van vier tot acht jaar) van omliggende basisscholen zijn ook kinderen en kleinkinderen van Amsterdam UMC’ers van harte welkom, net als het kroost van hun familieleden en vrienden.

Speciale dagen
Voor die ‘Amsterdam UMC-kinderen’ is een speciale open dag en open middag gereserveerd. De open middag is op woensdag 13 maart van 13.00 tot 15.00 uur; de open dag op vrijdag 15 maart van 9.00 tot 15.00 uur. Deelname is gratis, maar laat even weten dat je wilt komen in verband met de capaciteit. Aanmelden kan door een mail te sturen naar tbh.vumc2@gmail.com. Vermeld daarbij namen en leeftijden van de kinderen.

AMC in juni
Teddy Bear Hospital wordt georganiseerd vanuit IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations). In Nederland worden Teddy Bear Hospitals gehouden in alle acht steden waar een geneeskundefaculteit is. In juni is locatie AMC aan de beurt: houd voor de datum de website www.teddybearhospital.nl in de gaten. Daar vind je ook meer informatie over het initiatief.