Op 21 november hebben praktijkopleiders Anne Francine Kanneworff en Beyke Gazendam van VUmc Amstel Academie op unieke wijze een themadag voor 50 verpleegkunde studenten verzorgd. Het was de eerste keer dat er zowel scholing in theorie als vaardigheid kon worden gegeven aan zoveel studenten tegelijkertijd: van eerste- tot vierdejaars en van alle opleidingsvarianten (Hogeschool InHolland, Hogeschool van Amsterdam, ROCTOP, voltijd – duaal, BOL – BBL).

Dankzij de medewerking van afdeling 8B Amsterdam UMC – Locatie VUmc, kon de tijdelijk onbezette afdeling voor één dag omgetoverd worden tot een Kennis & Kunde carrousel.

Simulatietraining, toetsing en bedside teaching

In de ochtend werden de studenten in ‘de Rijn’ opgewarmd met de workshop ‘van aanspreken naar bespreken’ door collega’s van Sociale veiligheid. Vervolgens werden alle studenten verrast met de instructie zich om te kleden en te melden op 8B, waar zij in groepjes rouleerden over 12 kamers. Daar stonden derde- en vierdejaars studenten klaar om in de rol van coach en beoordelaar samen te leren. Onderwerpen waren infuus- spuiten- en sondevoedingspomp, medicatie, rekenen, voorbespreking volgens SBAR, anatomie, wet BIG, MEWS, VBI, reflectie en patiënten omgeving.

Wens voor de toekomst

De dag werd zeer positief geëvalueerd en zet het werkplek leren op de kaart. Een wens van deze praktijkopleiders voor de toekomst is om altijd een afdeling ter beschikking te hebben voor simulatietraining, toetsing en bedside teaching. En niet alleen voor verpleegkunde studenten, want interprofessioneel leren is volgens hen de toekomst!

Het was een groot succes! Dank Anne Francine en Beyke!

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden als verpleegkundige binnen Amsterdam UMC, locatie VUmc: kijk gauw bij onze vacatures of neem contact op via 020-4445635.