In augustus starten wij weer met de werving voor ons Amsterdam UMC traineeship. In de aanloop daar naartoe geven wij jullie graag vast wat meer inkijk in het traineeship en wat het voor je kan betekenen. Dieuwke Toxopeus, oud-trainee en nu onderdeel van het lateralisatieteam, vertelt ons hoe zij het traineeship ervaren heeft.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Ik heb het traineeship heel positief ervaren! Door het ontwikkelprogramma bij De Baak naast het projectmatig werken ‘on the job’ heb ik veel geleerd over mezelf en kan ik mijn sterke punten beter in te zetten tijdens mijn werk. De trainingen die vanuit Amsterdam UMC worden georganiseerd, bijvoorbeeld over financiën in de zorg, projectmatig werken en time management, zorgen voor een brede basis aan kennis wat ik kan inzetten tijdens mijn werk.

Amsterdam UMC is daarbij een hele goede leeromgeving geweest voor mij. Ondanks dat het een grote organisatie is, vind je snel je weg vanwege de begeleiding en toegankelijkheid van directeuren en opdrachtgevers bij wie je in dienst bent. Ook is er een groot netwerk aan (oud-)trainees binnen Amsterdam UMC wat zorgt voor een vertrouwde, veilige en gezellige werkomgeving. Verder doorloop je het ontwikkelprogramma van De Baak met ‘talenten’, dit zijn medewerkers van Amsterdam UMC die al langer in dienst zijn. Tijdens de twee zomers van het traineeship werk je zelfs met trainees en talenten samen aan één project, de zomeropdracht, wat zorgt voor een extra leerervaring en nog meer kennis van de organisatie.

Ben je doorgestroomd binnen de organisatie en zo ja, waar?

Ik heb 3 projecten van 8 maanden gedaan bij verschillende divisies binnen Amsterdam UMC. Mijn laatste project heb ik bij het lateralisatieteam uitgevoerd en hier ben ik na het traineeship doorgestroomd. Mijn team houdt zich bezig met het realiseren van de alliantie tussen AMC en VUmc, waarbij ik als projectleider verschillende afdelingen begeleid in het concentreren van de zorg op één van de twee locaties.

Hoe heeft het traineeship jou hierbij geholpen?

Door de verschillende projecten die je uitvoert, krijg je veel te zien van het ziekenhuis en kan je er achter komen wat jij uiteindelijk leuk vindt binnen Amsterdam UMC. Vanuit het traineeship heb je naast de directeur of opdrachtgever bij je in dienst bent, ook twee directeuren die jouw mentor en beoordelend stuurgroeplid zijn. Samen met hen kan je het over je verdere loopbaan hebben tegen het einde van jouw traineeship. Ik heb toen aangegeven dat ik de rol binnen mijn laatste trainee project erg leuk vond vanwege het feit dat ik me binnen mijn rol met iets heel actueels bezighield, namelijk de fusie van twee grote academische ziekenhuizen. Daarnaast had ik het idee dat ik nog lang niet uitgeleerd was binnen de organisatie, er is nog zo veel te doen en te zien!

Er is overigens geen verplichting om in Amsterdam UMC te blijven werken na jouw traineeship. Ongeveer de helft van de trainees stroomt uit naar een functie binnen het Amsterdam UMC en de andere helft werkt voornamelijk in consultancy of bij publieke zorginstellingen. Kortom, het traineeship biedt je een rijke basis en biedt daarmee veel mogelijkheden voor je verdere loopbaan.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie over het traineeship en de selectieprocedure? Klik hier.