Wij zijn afdeling 4C in VUmc. Dit is een ontzettend leuke, dynamische afdeling waarin topklinische zorg zich mengt met een diverse patiëntencategorie. We verplegen patiënten met vaatchirurgische aandoeningen waarbij we voor de open aorta operaties het verwijzende centrum in de regio zijn. De urologie richt zich op de oncologische aandoeningen, maar ook de reconstructieve urologie is uniek binnen Nederland.

Ons team is een mengelmoes van verschillende verpleegkundigen: ervaren en iets nieuwer, oud en jong, HBO en MBO, maar bovenal zijn we een fris en enthousiast team dat aandacht voor de patient en kwaliteit van zorg heel belangrijk vindt. Ieders inbreng wordt gewaardeerd.

De twee specialismen op de afdeling maken het werk zeer afwisselend en bijzonder. Wat dacht je van een urokinasebehandeling die ervoor zorg dat een bloedvat weer open gaat? Of het aanleggen van een stoma waardoor een dwarslaesie patiënt zichzelf kan katheteriseren?  De combinatie van deze specialismen, met de aandacht voor de interne problematiek die veel vaat patienten hebben maakt de verpleging compleet. Klinisch redeneren is iets dat je elke dag opnieuw kunt doen en leren.

Als verpleegkundige op 4C ben je een echte spil in het web. Omdat de patiënten hoog complexe en academische zorg krijgen wordt er multidisciplinair samengewerkt met veel verschillende disciplines. Denk hierbij aan: artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, pijnconsulenten, logopedisten en geestelijk verzorgers. Omdat een deel van onze patiënten chronisch ziek is, is het geven van voorlichting een belangrijk aspect in onze werkzaamheden.

 

Als afdeling zijn we een lerende omgeving waarin studenten en medewerkers worden uitgedaagd te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Door de vele klinische lessen, student besprekingen en het werken aan het portfolio kan VVAT na een aantal jaar een mooie springplank zijn voor de verdere carrière.

 

Wil je meer weten over het werken bij ons op VVAT? Neem contact met ons op via werkenbij@vumc.nl of bel 020 – 444 5635!