Wij zijn afdeling 4B in VUmc. Dit is een ontzettend leuke, dynamische afdeling waarin topklinische zorg zich mengt met een diverse patiëntencategorie. Officieel is onze afkorting VVAT, maar we noemen het ook wel VVUN, de letters die staan voor onze specialismen: Vaatchirurgie, Urologie en Nefrologie. Deze afkorting staat eigenlijk nog meer voor het plezier dat we willen maken tijdens ons werk.

Ons team is een mengelmoes van verschillende verpleegkundigen: ervaren en iets nieuwer, oud en jong, HBO en MBO, maar bovenal  zijn we een fris en enthousiast team dat aandacht voor de patiënt en kwaliteit van zorg heel belangrijk vindt. Ieders inbreng wordt gewaardeerd.

De drie specialismen op de afdeling maken het werk zeer afwisselend en bijzonder. Wat dacht je van de vele niertransplantaties? Of een urokinasebehandeling die ervoor zorgt dat een bloedvat weer open gaat? De combinatie met de chirurgische en interne geneeskunde maakt de verpleging compleet. Klinisch redeneren is iets dat je elke dag opnieuw kunt doen en leren.

Als verpleegkundige op 4B ben je een echte spil in het web. Omdat de patiënten hoog complexe en academische zorg krijgen wordt er multidisciplinair samengewerkt met veel verschillende disciplines. Denk hierbij aan: artsen, diëtisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, pijnconsulenten, logopedisten en geestelijk verzorgers. Omdat een deel van onze patiënten chronisch ziek is, is het geven van voorlichting een belangrijk aspect in onze werkzaamheden.

Als afdeling zijn we een lerende omgeving waarin studenten en medewerkers worden uitgedaagd te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Door de vele klinische lessen, student besprekingen en het werken aan het portfolio kan VVAT na een aantal jaar een mooie springplank zijn voor de verdere carrière.

Dan hebben we nog niet eens gesproken over onze heerlijke loungebank in de medewerkerskamer en de overheerlijke ziekenhuis-koffie die we elke ochtend mogen drinken. Wat een pracht-afdeling is 4B toch!

Wil je meer weten over het werken bij ons op VVAT? Neem contact met ons op via werkenbij@vumc.nl of bel 020 – 444 5635!