Bij binnenkomst in het loungegedeelte van personeelsrestaurant ‘Het Plein’ valt de mooi witgedekte tafel meteen op. Een belofte aan wat hopelijk straks een zeer geslaagde lunch is met veel lachende gezichten.

Op maandag 25 januari kwamen twaalf collega’s uit verschillende functies en afdelingen bijeen om te genieten van een, door de keuken gratis aangeboden, uitgebreide lunch. Naast het lekkere eten was er voldoende gelegenheid om elkaar beter te leren kennen en meer te horen van elkaars afdeling en functie. Eén van de, voor het VUmc 50 jaar projectteam, belangrijkste doelstellingen tijdens het jubileumjaar.Voorafgaand aan deze lunch is de keuken druk bezig geweest met het bedenken van een passend menu. Aan alles is te merken dat de keuken het ontzettend leuk vindt om op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan het 50 jarige jubileum van VUmc. Volgens chef-kok Bart van Nes is dit een uitgelezen kans om te laten zien wat de keuken van VUmc allemaal doet én kan: “Veel medewerkers hebben, denk ik, een onvolledig beeld van wat wij als keuken allemaal doen. Naast dat we vaker luxe lunches en catering verzorgen, roken we bijvoorbeeld onze eigen zalm”. “Maar bovenal”, aldus onze chef-kok, “het is ontzettend leuk om dit te doen en onze collega’s te verrassen.”

Verrassingslunch 3

Onze gasten kregen onder andere een kreeftensoepje met langoustines, verschillende broodjes (waaronder eentje met de befaamde gerookte zalm) en als toetje een crème brûlée, persoonlijk toegelicht door Bart van Nes. De koks hebben zich wat ons betreft overtroffen. Namens iedereen ontzettend bedankt!