Sinds enige tijd worden er op afdelingen wervingsvideo’s opgenomen om een vacature extra kracht bij te zetten richting sollicitanten. Dit geeft sollicitanten bijvoorbeeld een beeld van de afdeling, functie, de collega’s en de leidinggevende. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk voor sollicitanten om een video op te nemen waarin zij zichzelf kunnen presenteren naast de motivatiebrief en cv. Op deze manier kunnen zij hun sollicitatie kracht bijzetten en het verschil maken ten opzichte van andere kandidaten.

Pilot

Afdeling radiologie heeft als eerste afdeling gebruik gemaakt van deze mogelijkheid voor de vacature van leerling radiodiagnostisch laborant. Margot de Haan, praktijkopleider van de afdeling radiologie, vindt het een mooie mogelijkheid voor sollicitanten om zich alvast te presenteren. “Het is leuk om te zien hoeveel werk de eerste kandidaat er van gemaakt had. Hoeveel je toch nog kunt vertellen en laten zien in een beperkte tijd.”

Heb je vragen over video-sollicitaties of wil je meer informatie? Neem contact op met werving & selectie via 020-4445635.