Op 15 december is er in samenwerking met Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF een inhouse dag georganiseerd bij VUmc. Ruim 20 hogeropgeleide vluchtelingen waren uitgenodigd om bij VUmc een kijkje te nemen.

Stichting UAF begeleidt hogeropgeleide vluchtelingen bij hun studie en het vinden van een baan op niveau. De groep die op bezoek was bij VUmc bestond dan ook uit personen die in hun land van herkomst arts of apotheker waren. Het doel van de dag was om hen een beeld te geven van VUmc en het werken binnen de gezondheidszorg in Nederland. Zo kreeg de groep praktische tips van recruiter Mandy van den Bosch en een rondleiding op de SEH. Tijdens de lunch hebben ze kennisgemaakt met twee medewerkers van VUmc, die als vluchteling naar Nederland zijn gekomen. Hun persoonlijke verhaal gaf de groep een goed beeld van wat zij kunnen verwachten.

Aan het eind van de middag werd de groep ook uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het helikopterplatform. Eén van de bezoekers zei daarover: “Wat een unieke ervaring. De meeste Nederlandse artsen zullen dit zelfs niet meemaken.

DSC_0978

In het nieuwe jaar volgt er nog  een rondleiding bij de poliklinische apotheek.