Wat wij bieden

Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden van Amsterdam UMC zijn goed. We lichten ze onderstaand graag toe, zodat je weet waar je aan toe bent als je bij ons komt werken. For English click here.

Faciliteiten
Amsterdam UMC, locatie VUmc biedt naast de arbeidsvoorwaarden ook andere faciliteiten. We geven ze onderstaand kort voor je weer.

Persoonlijke ontwikkeling en opleidingen
Amsterdam UMC investeert graag in jouw loopbaan én in je persoonlijke ontwikkeling, zodat jij jouw talenten kunt ontwikkelen. We hebben talloze medische en verpleegkundige opleidingen in huis en via de Amstel Academie kun je een keur aan cursussen volgen. We bieden loopbaanadvies en hebben een interne coachpool met professionele coaches die jou verder helpen met jouw ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Onze arbeidsvoorwaarden in het kort:

 • Salaris: je salaris is conform Cao umc, je jaarlijks vakantiegeld bedraagt 8 procent van je bruto jaarsalaris en we bieden een eindejaarsuitkering van 8,3 procent. Wil je weten wat je gaat verdienen? Bereken dan je netto salaris. Kies op deze site voor de branche UMC ABP.
 • Werkweek: hoeveel uren je in een week werkt hangt af van jouw keuze voor fulltime of parttime. Wat fulltime is verschilt per beroepsgroep. Medici hebben een 40-urige werkweek, arts-assistenten werken 46 uur per week en alle overige functies gaan uit van de reguliere 36 uur per week.
 • Vakantie: bij locatie VUmc werken we met een jaarurensystematiek. Dit betekent dat je afhankelijk van de omvang van je dienstverband je per jaar een bepaald aantal uren moet werken. Je hebt recht op 9% van het aantal uren dat je op jaarbasis werkt. Op basis van een 36-urige werkweek krijg je 169 vakantie uren.
 • Pensioen: je pensioen hebben we ondergebracht bij ABP, Nederlands grootste pensioenverzekeraar. Lees hier meer.
 • Zorgverzekering: locatie VUmc biedt een collectieve zorgverzekering bij UMC Zorgverzekering, die deze verzekering tegen een aantrekkelijke premie aanbiedt. Deze verzekering is samengesteld met verzekerden en vertegenwoordigers van de UMC’s. Hierdoor is de verzekering afgestemd op jouw wensen. Lees hier meer.
 • Overige verzekeringen: we hebben met diverse maatschappijen aantrekkelijke afspraken gemaakt. Je kunt deelnemen aan een collectieve autoverzekering, verzekeren tegen inkomensterugval door arbeidsongeschiktheid of aanvullende nabestaandenverzekeringen.
 • Zorgverlof: soms ben je onmisbaar bij de verzorging van een ziek kind, partner, ouder, broer/zus, grootouders, kleinkinderen, huisgenoten of bekenden. Locatie VUmc vindt een dergelijke situatie zwaar genoeg en daarom kun je aanspraak maken op zorgverlof met behoud van 70 procent van je salaris. Leer hier meer.
 • Reizen: locatie VUmc is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De kosten die je maakt voor openbaar vervoer worden voor een groot gedeelte vergoed. Reis je op een andere manier naar locatie VUmc? We bieden ook een vergoeding openbaar vervoer en fietsregelingen. Lees hier meer.
 • Parkeren: voor medewerkers van locatie VUmc hebben we een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Om toegang te krijgen tot deze plaatsen heb je een parkeerpas nodig. Lees hier meer.
 • Sociaal beleidskader: Amsterdam UMC heeft een prima sociaal beleidskader. De essentie van dit beleid is: er vallen geen gedwongen ontslagen door de fusie van AMC en VUmc. Het beleidskader bevordert de mobiliteit en inzetbaarheid van medewerkers en vangt personele gevolgen bij reorganisaties op.

 

 

 

Faciliteiten

VUmc biedt naast de arbeidsvoorwaarden ook andere faciliteiten. We geven ze kort voor je weer:

 • Kinderopvang: vlakbij locatie VUmc ligt kinderdagverblijf Boechorststraat, een kinderdagverlijf met een warme, huiselijke sfeer.
 • Sporten: als medewerker van VUmc kun je, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de uitgebreide sportfaciliteiten van de VU. Lees hier meer.
 • Fietsen: heb je problemen met de fiets? Dan kun je terecht bij Vera’s Rijwielhandel. Al ruim 18 jaar zit Vera beneden in de kelder van het ziekenhuis voor fietsers en hun fietsen.
 • Personeelsrestaurant: locatie VUmc beschikt over een mooi personeelsrestaurant waar onze restaurantmedewerkers dagelijks voor zo’n 2.000 ziekenhuismedewerkers, bezoekers en studenten betaalbare, gevarieerde, verse lunches en avondmaaltijden verzorgen. Ook is er een gezellige koffiecorner.
 • Mantelzorg: wij zijn een mantelzorgvriendelijke organisatie. Met de toekenning van de officiële erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ in 2016 voeren wij een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid dat bijdraagt aan een gezonde organisatiecultuur waarin werknemers met mantelzorgtaken hun inzetbaarheid duurzaam kunnen behouden en de mobiliteit kunnen vergroten.
Persoonlijke ontwikkeling en opleidingen

Kan ik me bij locatie VUmc verder ontwikkelen?

Locatie VUmc investeert in jouw loopbaan én in je persoonlijke ontwikkeling. We hebben talloze medische en verpleegkundige opleidingen in huis. Via de Amstel Academie kun je een een scala aan bij- en nascholing , trainingen en workshops en congressen volgen.

We bieden loopbaanadvies en hebben een interne coachpool met professionele coaches die jou verder helpen met jouw ontwikkeling. Loopbaanmogelijkheden voor verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten vind hier.

Valt een cursus niet binnen het reguliere scholingsbudget, dan kun je je persoonlijk budget daarvoor inzetten.


Goodhabitz

Werken bij Amsterdam UMC betekent werken in een dynamische omgeving. Een omgeving die erom vraagt dat je scherp bent en jezelf voortdurend blijft ontwikkelen.

Onze dienst HR en de VUmc Academie dragen daaraan bij door in samenwerking met Goodhabitz kortdurende en professionele online trainingen aan te bieden.
Ruim 130 online trainingen in basisvaardigheden op tien gebieden: van Office tot Management, van Taal tot Persoonlijke effectiviteit. Kort, gratis en vervat in speelse werkvormen. Eén training staat voor een studiebelasting van maximaal drie uur, onderverdeeld in korte hoofdstukken. Het recept is eenvoudig: kies je training en doe de hoofdstukken wanneer het jou uitkomt.

Als je bij ons in dienst bent, heb je via intranet toegang tot het overzicht van de trainingen. Vanuit daar kan je een training kiezen en direct aan de slag!

 


Ik word leidinggevende bij locatie VUmc. Word ik daarin ondersteund?

Als leidinggevende heb je een bijzondere verantwoordelijkheid. Je wilt je eigen werk goed doen. Je moet ervoor zorgen dat je medewerkers weten wat er van ze wordt verwacht. En jouw eigen leidinggevende stelt ook eisen aan jou én aan je team of afdeling. Tegelijkertijd vind je het belangrijk dat iedereen haar of zijn werk met plezier en toewijding doet.

Dat vereist nogal wat van jou zoals ambitie en betrokkenheid, maar ook duidelijke plannen en heldere communicatie. Gerichte ondersteuning kan daarbij heel welkom zijn. Daarom bieden we je een speciaal leiderschapsprogramma aan. Je start ermee binnen een half jaar na je eerste werkdag als leidinggevende, samen met collega-leidinggevenden uit alle lagen van de organisatie. Hier vind je het leiderschapsprogramma VUmc.


Hoe ondersteunt locatie VUmc talentvolle vrouwen?

Locatie VUmc wil dat talentvolle vrouwen makkelijker op topposities terechtkomen. Hoe serieus onze commitment is, blijkt uit de ondertekening van het Charter Talent naar de Top. Wij beloven hierin de doorstroom en het behoud van vrouwelijk talent te bevorderen.


Opleidingen

Bij locatie VUmc bieden wij diverse opleidingen aan. Zo hebben we vakinhoudelijke scholing voor medewerkers in de zorg, maar we hebben ook postacademische opleidingen. Ook bieden wij functiegerichte trainingen en workshops aan en kun je bij ons je leidinggevende capaciteiten verder ontwikkelen. Een groot aanbod, bekijk dus rustig al onze opleidingen en trainingen. Enkele voorbeelden:

Ben je verzorgende dan kan je bij locatie VUmc aan de slag of een vervolgopleiding volgen. Zodra we een vacature hebben, kun je solliciteren op functies als assistent zorgeenheid en voedingsassistent. Wil je een opleiding volgen, kies dan voor een verpleegkunde MBO.


Wie kan ik bellen of mailen, als ik stage wil lopen bij locatie VUmc?
Wij bieden regelmatig stageplaatsen aan, zowel meewerkstages als afstudeeropdrachten. Er zijn mogelijkheden in allerlei beroepsgroepen en op alle opleidingsniveaus. Hiervoor formuleren wij zelf concrete opdrachten. Deze zijn – indien aanwezig – te vinden in het vacature-overzicht. Ga naar alle stageplekken

Facilitair bedrijf biedt hele diverse diensten, die ook diverse (snuffel)stages aanbieden.Onder het facilitair bedrijf vallen de volgende diensten: banqueting, beveiliging en receptie, post, goederenontvangst, centraal magazijn, schoonmaak en desinfectie, textiel en kleding, vastgoedbeheer, vergadering en evenementen, vervoer en transport en voeding. Voor een stage bij het facilitair bedrijf kun je direct contact opnemen via stageplaats.info@vumc.nl.