Gezien de situatie met Corona kwam in april, mei en juni de reguliere bijeenkomst te vervallen. Wij hebben met elkaar daarom gezocht naar alternatieve manieren om nieuwe medewerkers welkom te heten bij Amsterdam UMC. Naast een mooi welkomstdocument met praktische informatie en nuttige contactgegevens wordt ook de onboarding app van Appical ook in deze tijd gebruikt, in een aangepaste versie zodat ook op afstand de nieuwe medewerkers een idee krijgen van de organisatie en beide locaties. Maar dat is nog niet alles: op 1 juli jongstleden organiseerde het HR-introductieteam voor het eerst een digitale introductiebijeenkomst voor nieuwe medewerkers van Amsterdam UMC. En het was een groot succes!

Aan de eerste digitale bijeenkomst namen 160 nieuwe en/of recent gestarte medewerkers deel. Deze alternatieve introductiebijeenkomst duurde een uur en bestond uit: een welkomstwoord door Chris Polman namens de raad van bestuur, een presentatie over Amsterdam UMC door plv. HR-directeur Brenda Hoff en een presentatie over kwaliteit en veiligheid binnen Amsterdam UMC door Anneke Tiemersma, stafadviseur zorgsupport. Elke maand zal er een ander lid van de raad van bestuur en een andere directeur aansluiten. Wij zijn heel blij met deze betrokkenheid binnen de organisatie om jullie als nieuwe medewerkers welkom te heten!

Niet alleen wij kijken positief terug op de eerste digitale bijeenkomst, ook veel nieuwe medewerkers waren tevreden over de manier waarop wij ze welkom hebben geheten in deze gekke tijd. Hieronder een greep uit de reacties die wij naderhand ontvingen:

  • “Complimenten voor de opzet. Een helder verhaal en leuk om zo te worden verwelkomd.”
  • “Handige manier om toch de introductiebijeenkomst bij te kunnen wonen!”
  • “Een hele leuke introductie! Fijn dat alles soepel verliep met de presentaties & de sprekers. Leuk ook dat jullie de manier van presenteren afwisselen: praten/powerpoint/filmpje.”
  • “Bedankt voor dit informatieve uur, helder en goed afgestemd.”
  • “Leerzaam en nuttig!”

Wil jij ook bij ons komen werken? Bekijk snel onze vacatures voor locatie VUmc en locatie AMC!